TEMPERATURNI ŠOK: U danu se promenila dva godišnja doba, skoro 30 stepeni razlika u temperaturi tokom dana
Foto: Ana Paunković

vreme u srbiji

TEMPERATURNI ŠOK: U danu se promenila dva godišnja doba, skoro 30 stepeni razlika u temperaturi tokom dana

Beograd je danas merio letnjih 26°C.

Objavljeno:

Današnji dan doneo je Srbiji neverovatnu temperaturnu razliku.

Vedro i stabilno vreme u ovom delu godine idealno je za veoma velike temperaturne razlike između dnevnih i jutarnjih temperatura.

Vedra noć dovela je do većeg hlađenja, odnosno izračivanja vazduha u atmosferu, pa je jutros u Sjenici meren samo 1°C. U ostalim predelima Srbije minimalna jutarnja temperatura kretala se od 3°C na Kopaoniku i 4°C u Leskovcu do 13°C u Beogradu, a zbog fenskog efekta košave u Vršcu je bilo najtoplije sa 16°C.

Tokom dana u svim predelima Srbije bilo je sunčano i veoma toplo, uz prave letnje temperature vazduha. One su dostigle skoro 30°C, a ovog poslepodneva maksimalne vrednosti u većem delu Srbije u rasponu su od 23°C u Sjenici i Negotinu do 29°C u Loznici i u Novom Sadu. Najvežije je na Kopaoniku sa 16°C.

Beograd je danas merio letnjih 26°C.

Dakle, u mnogim predelima Srbije današnja temperaturna razlika bila je preko 20 stepeni.

Nakon današnjeg letnjeg dana, pred nama je još jedna vedra i sveža, pa i hladna noć.

Identično vreme očekuje se nas do subote, uz prave letnje dnevne temperature vazudha i do 30°C.

S obzrom na to da je prosek maksimalne temperature u Srbiji za ovo doba godine od 16 do 20°C, one su danas ponegde i za 10 stepeni više od uobičajenog proseka.

Jača promena, odnosno pogoršanje vremena očekuje se u nedelju i to će biti uvod u pravo jesenje vreme koje nas očekuje tokom sledeeče sedmice.

Bonus video: VIŠE JE ZLIH LJUDI, OSVRNITE SE OKO SEBE Marko Bulat emotivno o supruzi: Posećivala je dnevne bolnice, a sada čekam da se vrati

01:16

VIŠE JE ZLIH LJUDI, OSVRNITE SE OKO SEBE Marko Bulat emotivno o supruzi: Posećivala je dnevne bolnice, a sada čekam da se vrati

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.