REČ "ĐILKOŠ" UOPŠTE NE ZNAČI ONO ŠTO STE MISLILI! Iza toga stoji JEZIVO ZNAČENJE, nećete moći da verujete
Foto: PRintScreen/ TikTok/ borisantic111

NEVEROVATNO

REČ "ĐILKOŠ" UOPŠTE NE ZNAČI ONO ŠTO STE MISLILI! Iza toga stoji JEZIVO ZNAČENJE, nećete moći da verujete

Ovakvog muškarca opisuju kao momka koji voli da zabavlja sve oko sebe

Objavljeno:

Vrlo često čujemo tu reč đilkoš i odomaćila se kada hoćemo da predstavimo nekoga ko je prema našim kriterijumima mangup, neuredan, neozbiljan i tako dalje.

Ovakvog muškarca opisuju kao momka koji voli da zabavlja sve oko sebe, uglavnom sedi po kafanama, pije, čašćava muziku i merka devojke. Ipak, istina je malo drugačija.

Opisuju ga i kao momka koji zabavlja sve oko sebe, uglavnom sedi po kafanama, i merka devojke.

Đorđe Balašević neretko koristi ovaj izraz u svojim pesmama, u kojima se đilkoš vezuje za kafanu. Jedan od poznatih stihova je:

- U jednom od onih pajzlova sa kariranim stolnjacima i nekrštenim vinom umalo da me Potiski đilkosi konačno dotuku violinom.

Ko je zapravo đilkoš?

Danas je u upotrebi uglavnom u vojvođanskim mestima, gde označava nitkova i osobu nepoželjnu u društvu, mada se ustaljeno i koristi za oznaku muškarca koji uživa u spostvenim manama i lagodnom životu.

Međutim, pravo značenje reči nije ono što smo do sada mislili. Reč je mađarskog porekla i ima značenje ubica. I to ubica mekog srca.

Takođe đilkoš se vezuje za obešenjaka, vetropira, nametljivca, neradnika, kavgadžiju...

Bonus video: RAVNOGORCI SPASAVALI ANGLO -AMERIČKE PILOTE, A ZAPADNI SAVEZNICI IH NAPUSTILI! Istoričar: Baš tada govore o četničkim banditima

04:35

RAVNOGORCI SPASAVALI ANGLO -AMERIČKE PILOTE, A ZAPADNI SAVEZNICI IH NAPUSTILI! Istoričar: Baš tada govore o četničkim banditima

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.