MIHOLJSKO LETO JE JOŠ TU, ALI EVO ŠTA NAS UBRZO ČEKA: Kiša se očekuje već SUTRA, a evo kada će PASTI TEMPERATURA
Kiša, Foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

vremenska prognoza

MIHOLJSKO LETO JE JOŠ TU, ALI EVO ŠTA NAS UBRZO ČEKA: Kiša se očekuje već SUTRA, a evo kada će PASTI TEMPERATURA

Sutra nas očekuje kiša u pojedinim delovima Srbije

Objavljeno:

Danas nas očekuje prolazno naoblačenje, kratkotrajna kiša moguća je u zapadnim, centralnim i južnim krajevima. Iako je oblačno i bučno, temperature su i dalje iznad proseka.

Nedeljno jutro je bilo hladno, tokom dana je došlo do prolaznog naoblačenja, a onda je zagrmelo, budući da će popodne i veče ponegde doneti kratkotrajnu kišu i to uglavnom u zapadnim, centralnim, jugozapadnim i južnim predelima.

Vetar umeren i jak, na severu i istoku Srbije kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 13, a najviša od 24 do 28 stepeni.

U Beogradu će biti oblačno, ali bez padavina. Temperatura do 26 stepeni.

Prognostičari najavljuju osetno hladnije vreme, a ovo je prognoza za narednu sedmicu:

9. 10. Ponedeljak: Osetno hladnije.

RHMZ, Srbija, Upozorenje, Nevreme, Padavine, Kiša
foto: Stefan Stojanović

Pre podne će biti pretežno sunčano, a posle podne postepeno naoblačenje koje će uveče na zapadu i jugozapadu usloviti kratkotrajnu kišu. Najniža temperatura od 3 do 11, a najviša od 19 do 24 stepena.

Ujutru po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. Pre podne pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje koje će uveče na zapadu i jugozapadu ponegde usloviti kratkotrajnu kišu. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 11, a najviša od 19 do 24 stepena.

10. 10. Utorak: Jutro hladno.

Tokom dana prolazno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 13, a najviša od 22 do 25 stepeni.

11. 10. Sreda: Ujutro i pre podne umereno oblačno, u južnim predeliima još ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Sredinom dana i posle podne razvedravanje. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 7 do 13, a najviša od 23 do 27 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 12. do 16. 10. 2023)

Jutra hladna, po kotlinama i dolinama reka jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla. Tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost i toplo za ovaj period godine, piše RTS.

Bonus video:

06:10

VREMENSKA PROGNOZA METEOROLOGA SLOBODANA SOVILJA ZA NAREDNI PERIOD: Nakon stabilnog vremena tokom ovih 10 dana, STIŽE PROMENA

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.