KANAĐANKA SRPSKOG POREKLA MOLI ZA POMOĆ: Dobila ENGLESKO IME po BABI, a sada ima MUKU, ne zna svoje PRAVO IME!
Baka, Foto: Profimedia

traži pomoć na internetu

KANAĐANKA SRPSKOG POREKLA MOLI ZA POMOĆ: Dobila ENGLESKO IME po BABI, a sada ima MUKU, ne zna svoje PRAVO IME!

Takođe, srednje ime Rouz je veoma uobičajeno u Kanadi, i mislim da zvuči prilično obično sa mojim imenom i prezimenom, piše ona u objavi

Objavljeno:

Kanađanka srpskog porekla koja svoje srednje ime Rouz Star nosi po baki iz Srbije zamolila je Srbe na internetu da joj pomognu u otkrivanju originalnog imena njene bake koje je ona nakon odlaska u Kanadu promenila u Rouz. Želeći sada da svoje promeni u nekadašnje bakino objasnila je da nekad sama sebi zvuči kao striptizeta.

Rouz je na srpskom delu foruma Redit objasnila da su joj majka i baka Srpkinje, ali da svi žive u Kanadi. Uprkos činjenici da sa rodbinom iz Srbije, kao i srpskim nasleđem nije previše povezana, potražila je pomoć na intrenetu.

"Pokušavam da shvatim kako se zvala moja baba pre nego što je originalno ime promenila u englesko.

Moja majka je Srpkinja i njena majka (moja baba) je promenila ime u Rouz kada se preselila u Kanadu, jer je to prvobitno bilo slično imenu koje je imala u Srbiji. Moje srednje ime je Rouz Star, ovo Rouz je po njoj.

Trenutno planiram da promenim svoja srednja imena – želim da se otarasim ovog imena Star jer mislim da moje puno ime (zajedno sa mojim imenom koje neću da delim iz razloga privatnosti) čini da zvučim kao striptizeta. Zbog toga želim da promenim svoje srednje ime Rouz u ono ime koje je prvobitno pri rođenju dobila moja baba", napisala je ona.

Pored imena, želi da nauči i srpski jezik

A onda je objasnila da je rešena da se poveže sa svojim nasleđem.

"Odrasla sam prilično nepovezana sa svojim nasleđem, i pokušavam da se ponovo povežem - planiram da naučim i srpski. Ne razgovaram mnogo sa majčinom stranom porodice i zato ovo pitam ovde.

Takođe, srednje ime Rouz je veoma uobičajeno u Kanadi, i mislim da zvuči prilično obično sa mojim imenom i prezimenom.

Istraživala sam i mislim da se zvala ili Ruža ili Ružička. Mislim da je to bila Ružička jer to zvuči poznatije, ali nisam sasvim sigurana. Da li bi ovo bio tačan 'prevod' imena? Inače, hoću i da vas pitam, kako biste napisali ova imena na sprskom jeziku?" napisala je ona u svojoj objavi.

Srbi su naravno i ovog puta bili velikodušni te su pokušali da objasne Kanađanki da je u pravu, i da se verovatno radi o imenu Ruža ili Ružica, a neki su objasnili da i Radmila može biti u pitanju.

"Moja majka se zvala na engleskom "Rouz", ali se ona zapravo zvala Radmila", "Ruška / Ružica / Ruža možda čak i Radmila" pisali su neki.

Devojka se kasnije javila te objasnila da se najverovatnije radi o imenu Radmila.

"Radmila je srednje ime moje mame, tako da je moguće! Ipak, ne želim da koristim isto ime", napisala je ona.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.