ALBANKA BESA SE UDALA ZA SRBINA IVANA: Otkako je došla u selo, od nje svi TRAŽE SAMO JEDNO
Albanka / Ilustracija, Foto: Zvonimir Atletic / Alamy / Alamy / Profimedia

ISPOVEST

ALBANKA BESA SE UDALA ZA SRBINA IVANA: Otkako je došla u selo, od nje svi TRAŽE SAMO JEDNO

Ovo je jedna topla ljubavna priča između Albanke Besjane i Srbina Ivana

Objavljeno:

U poslednje vreme često možemo da čujemo o brakovima između Srba i Albanki. U nekim slučajevima je reč o ugovorenim brakovima koji još uvek postoje na našim prostorima, dok su ponekad u pitanju brakovi iz ljubavi i supružnici žive u miru i slozi.

Ovo je jedna topla ljubavna priča između Albanke Besjane i Srbina Ivana

Besijana je donela radost ne samo u dom Kitanovića kada se udala pre četiri godine, već i u čitavo selo Zaplanjsku Toponicu u opštini Gadžin Han.

Ona se tada iz rodne Tirane udajom za Ivana preselila u srpsko selo, a meštani kažu da se veoma brzoprilagodila okolini. Od 26 beba koje su prošle godine rođene u ovoj opštini, dvoje je porodici Kitanović podarila Besa - blizance Luku i Aleksu.

Zaplanjska Toponica je od njene rodne Tirane udaljena više od 500 kilometara.

Tirana
Tiranafoto: Profimedia

Kako se Besa udala za Ivana?

- Moj otac ima prijatelja iz Srbije i zahvaljujući njemu ja sam se udala za Ivana. Taj čovek je advokat. Radio je i u Albaniji i pomalo priča albanski. On je pitao da li bi mogao da u Albaniji pronađe devojku za svog komšiju. Moj otac je rekao da ima ćerku za udaju i tako je sve krenulo. Ivan je došao u Tiranu i upoznali smo se. On nam je ispričao gde živi, čime se bavi, šta rade njegovi roditelji, kako je u njegovom selu... Dopao mi se i odlučila sam da se udam za njega. Došla sam u Zaplanjsku Toponicu, pravili smo svadbu, vremenom sam naučila i srpski jezik - ispričala je ranije Besjana.

Kakav je Besin život daleko od Tirane?

Besa je objasnila da se njen život u Tirani pre udaje značajno razlikovao od ovog sada u selu. Njen suprug radi kao vozač, a svekrva joj dosta pomaže oko blizanaca. Dodaje i da je prezadovoljna i da su je u ovom malom sprskom selu svi lepo prihvatili.

Besine komšinice iz Zaplanjske Toponice kazale su da ih je začudilo to koliko se brzo prilagodila životu na selu, naučila da radi sve seoske poslove, čak i da vozi kola i traktor.

Nakon što su videli kako se odlično uklopila u novu sredinu po neko iz sela je i pita da li ima neku drugaricu ili rođaku u Albaniji za udaju za svog sina ili rođaka.

Bonus video:

02:09

VUJADINOV I MOJ BRAK NIJE SAVRŠEN Mirka Vasiljević o nesporazumima sa suprugom: Kad čovek nešto STVARNO ŽELI on pronađe način

(Espreso/Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.