"NA INFUZIJI JE, JOŠ NE JEDE": Otkriveno u kakvom je stanju mladunče lavice, ali 1 stvar je i dalje MISTERIJA
Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

javljeno je

"NA INFUZIJI JE, JOŠ NE JEDE": Otkriveno u kakvom je stanju mladunče lavice, ali 1 stvar je i dalje MISTERIJA

Sonja Mandić, direktorka Zoološkog vrta, rekla da je juče da je mala lavica u lošem stanju

Objavljeno: 11:48h

Vest da je mladunče lava, staro nekoliko meseci, pronađeno na Čantavirskom putu u Subotici odjeknula je poput bombe, a osim zaprepašćenja da je tako nešto moguće u Srbiji, mnogima je odmah prirastao za srce, jer je malen i umiljat. Mnoge je pogodilo i to što je malena životinja zatečena u jako lošem stanju, iznurena, koja nije mogla da hoda od iznemoglosti. Posle prve noći na sigurnom, ništa se nije promenilo, lavić je i dalje u lošem stanju.

Podsetimo, juče je sa Čantavirskog puta malena ženka lava uz pomoć zaposlenih u Zoološkom vrtu na Paliću prevezena do jedne veterinarske ambulante u Subotici gde su mu rađene laboratorijske analize i rentgen, a potom je smešten u karantin na Paliću.

Sonja Mandić, direktorka Zoološkog vrta, rekla da je juče da je mala lavica u lošem stanju, iznurena je, ne može da hoda, zbog čega su je na rukama uneli unutra. Odmah je počela da prima infuziju. Nakon prve noći na sigurnom, trenutne informacije su da nema većih promena što se tiče njenog zdravstvenog stanja.

Čekaju da počne da jede

- Ne mogu ništa novo da kažem, čekamo još nalaze veterinara. Ono što znamo od juče o zdravstvenom stanju, znamo i sada. Moramo da sačekamo da vidimo da li će početi da jede ili mora i dalje da bude na infuziji – kaže Sonja Mandić za „Blic“.

Osim zaposlenih u Zoološkom vrtu, u prostoriji u kojoj je mali lav ne može niko da uđe, a prioritet je svima da preživi i da se oporavi.

Ako bude uhvaćen onaj ko je lavića ostavio u takvom stanju može da ide u zatvor

Dok su oči javnosti uprte na Zoološki vrt, nije poznato ko je, kako i zbog čega ostavio ili izbacio životinju na put.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaja da je lav pronađen u Vojvodini. U stanu jednog Subotičanina prošle godine je pronađena ista životinja. U pitanju je bio mužjak star dva ili tri meseca.

Prema nezvaničnim podacima, čovek je kupio sebi lava za kućnog ljubimca, ali je ubrzo shvatio da nema kapaciteta da ga čuva i brine o njemu u stanu.

Kada je pokušao da ga proda bio je uhvaćen. On je procesuiran za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, član 269., za koje je zaprećena kazna maksimalno do tri godine zatvora ili novčana kazna. Ista kazna preti i onome ko je trebalo da brine o malom lavu nađenom juče.

Mala lavica ne može da ostane na Paliću

Mužjak lava je i dalje na Paliću, u Zoološkom vrtu, ima oko godinu i po dana, dok za malenu ženku pronađenu juče nažalost, ova ustanova nema kapaciteta da je zadrži u budućnosti.

- Iskreno se nadamo da će biti dobro, da će preživeti, da bi nadležni mogli da donesu dalje odluku gde će biti smešten, jer teško da će moći da ostane u Zoološkom vrtu na Paliću pošto kapaciteta za prihvat nemamo - rekli su juče u Zoološkom vrtu.

Bonus video: Lav je napao trenera u cirkusu u Rusiji.

01:25

Lav je napao trenera u cirkusu u Rusiji.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.