"TRENUTNO PRIMA TERAPIJU I NALAZI SE U KARANTINU": Novi snimak LAVIĆA koji je nađen kod Subotice (VIDEO)
Mladunče lava, Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

MLADUNČE

"TRENUTNO PRIMA TERAPIJU I NALAZI SE U KARANTINU": Novi snimak LAVIĆA koji je nađen kod Subotice (VIDEO)

Na jednom od snimaka vidi se lavić izbliza, koji ne pokazuje otpor dok ga timaritelji zbrinjavaju

Objavljeno:

Mladunče lava koje je staro svega nekoliko meseci tokom jutra je nađeno na Čantavirskom putu u blizini Subotice, a na mrežama su objavljeni novi snimci mladunčeta.

Ono je, naime, viđeno kako samo i izgubljeno prelazi put, a zapazio ga je vozač koji se Čantavirskim putem jutros uputio na posao.

Sada su objavljeni novi snimci lavića na Instagram profilu 192_rs.

U objavi se navodi da je mladunče lava renutno slabašno i da se nalazi pod nadzorom stručnjaka.

"Novi snimak lavića koji je danas pronađen u okolini Subotice. Trenutno je slabašan i nalazi se pod nadzorom stručnjaka u zoološkom vrtu na Paliću, koji daju sve od sebe da mu spasu život. Trenutno prima terapiju i nalazi se u karantinu. U toku je istraga koja treba da pokaže odakle je lavić pobegao i da li je u pitanju nelegalna trgovina divljim životinjama", piše u objavi na profilu 192_rs.

Na jednom od snimaka vidi se lavić izbliza, koji ne pokazuje otpor dok ga timaritelji zbrinjavaju.

Direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić rekla je da ih je Specijalna jedinica MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine obavestila oko 10.30 časova da je potrebno da se zbrine jedan lavić.

Timaritelji i veterinar su se odmah po primanju poziva uputili na datu lokaciju i preuzeli lavića u vozilo Zoo vrta. Procenjeno je da lavić ima oko 5 do 6 meseci.

Za sada još nije poznato kako je mladunče lava završilo na putu, a ono što je sigurno, jeste da ovaj lavić nije jedan od lavova iz Zoološkog vrta na Paliću.

Bonus video:

03:41

AKO PRIMETITE DA SE ŽIVOTINJA OVAKO PONAŠA, POTRAŽITE ZAKLON! Martin Vikelski: Neke vrste nepogrešivo predosete nepogode

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.