Omladini nude idole, antiheroje i neposlušnost! PROČITAJTE VASKRŠNJU POSLANICU PATRIJARHA IRINEJA!
Foto: Beta

sveta reč

Omladini nude idole, antiheroje i neposlušnost! PROČITAJTE VASKRŠNJU POSLANICU PATRIJARHA IRINEJA!

Neka sa ovim praznikom Vaskrsa vaskrsne i Srbija, i vasceli srpski rod, poručio je patrijarh Irinej u Vaskršnjoj poslanici.
Objavljeno: 15:43h

"Iziđimo, braćo i sestre, iz zemlje greha i smrti...", poručio je i dodao da će nas Bog blagosloviti svakim blagoslovom duhovnim. "Neka radosni plač novorođene dece nadjača bespomoćne krike smrti! Neka Srbija - i sav svet - ponovo postane velika Kolevka! Vratimo se veri u život, vratimo se Vaskrsenju", pozvao je patrijarh. Pozvao je da se radujemo sa radosnima i tugujemo sa onima koji tuguju, noseći bremena jedni drugih, jer ćemo tako ispuniti zakon Hristov. "Današnji svet je uveliko prihvatio drugu filosofiju, filosofiju širokog puta koji vodi u propast. Hrišćanske vrline pokušavaju se zameniti prividnim humanizmom i lažnom duhovnošću Dalekog Istoka. Sve lažne religije i parareligije, filosofije i lažne filosofije, ideologije i moderne mitologije i same robuju smrti i ljudska bića osuđuju na smrt ukoliko veruju da je čovek 'biće za smrt', a ne biće za život večni, pogotovu pak ukoliko podstiču ljude na ubistva i samoubistva, trenutna u ratu i u krvavim 'mirnodopskim' obračunima...", naveo je patrijarh.

foto: Fonet / ap

Poučavajmo decu, uči dalje patrijarh, da budu slična jevanđelskom mladiću koji je pitao Gospoda: „Šta da radim da bih zadobio život večni?“ A taj mladić je od Hrista dobio odgovor: „Drži zapovesti!“ Eto puta spasenja, eto vaskrsenja! Sve one koji su se iz nekog razloga odvojili od jedne, "Svete, Saborne i Apostolske Crkve", patrijarh je pozvao da se vrate u njeno okrilje. "Strašan je greh raskola i jeresi", naveo je patrijarh i pozvao da oprostimo jedni drugima radi vaskrsenja i ponovo postanemo braća u svetoj Crkvi, jedinoj lađi spasenja! "Vaskršnjim pozdravom pozdravljamo svu našu duhovnu decu u Otadžbini i rasejanju i molimo se da Vaskrsli Gospod svima daruje radost Vaskrsenja. Posebno pozdravljamo naš narod na raspetom Kosovu i Metohiji, neodvojivom delu Srbije, čije svetinje su čuvari ne samo srpskoga Pravoslavlja nego i hrišćanstva u Evropi", naveo je. Kosovo je, istakao je, bilo i ostaće naše jer, kako kaže, Bog nije u sili nego u pravdi i moćan je da nam vrati ono što nam se na silu pokušava oduzeti. "Neka sa ovim praznikom Vaskrsa vaskrsne i Srbija, i vasceli srpski rod, kako su govorili naši narodni pesnici", kaže patrijarh čestitajući Vaskrs tradicionalnim pozdravom - Hristos vaskrse.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.