Ko se sve družio sa Legijom: OD VOJNIH DRUGOVA do BRAĆE SA ULICE - za njih bi Cema dao sve!
Foto: Profimedia, AP, Stock, Stefan Jokić

brate, prijatelju!

Ko se sve družio sa Legijom: OD VOJNIH DRUGOVA do BRAĆE SA ULICE - za njih bi Cema dao sve!

Moćna imena među prijateljima pratila su Legiju ceo život
Objavljeno: 22:59h

"Gotovina je 1973, sa nepunih 18 godina, postao pripadnik legije, pa je kao stariji i iskusniji obučavao Ulemeka, koji je u odnosu na njega tada bio gušter. Legija je o tome govorio malo, ali je pričao da je Gotovina bio jako korektan prema njemu. Njihovo prijateljstvo datira od tada i nije ga pokvarilo ni to što su nakon 1991. ratovali na različitim stranama", kaže izvor lista "Alo".

Kum Arkan

Željko Ražnatović Arkan i Milorad Ulemek Legija bili su kumovi, dobri prijatelji i saborci.

Legija je više puta na suđenju ukazivao da se trudio da ispita “ko se usudio da ubije Arkana”, čime je jasno pokazivao koliko ga je pogodila smrt čuvenog Ražnatovića koji je ubijen 2000. godine.

On je napustio Legiju stranaca kako bi se pridružio Arkanovoj gardi, a neki izvori kažu i da je dezertirao da bi se pridružio Srpskoj dobrovoljačkoj gardi.

ZMIJA U ZAGRLJAJU SA ZMIJOM: Da li je ovo najbolesnija Legijina slika iz Legije stranaca? (FOTO)

Arkan i Legija sa Tigrovima

A post shared by Legende Devedesetih (@legendedevedesetih) on

Čeda - od ljubavi do mržnje?

Iako je nekadašnji pripadnik "zemunskog klana" i komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, iz zatvora zapretio lideru LDP Čedomiru Jovanoviću da će imati tužan kraj, kriminolog Boža Spasić kazao je za Kurir da su njih dvojica bili drugovi.

Kad oni provale, svi umiru od smeha! Ovo su najveće gluposti koje su srpski kriminalci odvaljivali! (FOTO) (VIDEO)

- Dobro je poznato da je Legija svojevremeno imao kontakte s Jovanovićem i verovatno je od njega dobio neka obećanja koja nisu ispunjena, pa sada pokazuje koliko je razočaran, revoltiran i besan. Imali su drugarski odnos, a onda se Ulemek odjednom našao na robiji od 40 godina, te sada na bilo koji način želi da se osveti Jovanoviću, ali i još nekim licima - navodi Spasić.

foto: Fonet

Čeda je bio čest gost Šilerove, potvrdili su mnogi.

Čeda se, kako se moglo čuti na sudu, kupao u bazenu u Šilerovoj i prisustvovao žurkama!

VIĐALI SMO ČEDU U ŠILEROVOJ: Stanovnici čuvene ulice otkrivaju tajnu o PODZEMNOM prolazu kuće zemunskog klana! (VIDEO)

Lukas mu pevao na uvce: Bio je ok tip!

foto: Nebojša MAndić

Zanimljivo je i svedočenje pevača Ace Lukasa o Legiji koji je priznao da mu je više puta pevao:

- Pevao sam kod Legije zato što sam pevač. Da sam bio kuvar u hotelu „Jugoslavija“, gde je bilo to slavlje, ja bih kuvao. On me je zvao da pevam i on mi je platio, a mogao je i da ne plati. Mogao sam da kažem „neću“, a on je mogao da kaže „moraš“. Pitao sam onog policajca šta bi bilo da sam u tom slučaju, posle mog „neću“, pozvao njega i rekao mu: „Čika policajac, onaj Legija me zove da pevam, a ja neću, pošto smatram da je kriminalac, idi mu kaži da me ne zove“. Znate šta bi taj policajac u to vreme uradio? Stavio bi me u auto i on bi me sam odveo da pevam tamo, pošto tada u policiji nisi smeo da kažeš slovo „L“. Čim kažeš slovo „L“, njima svima padnu gaće - ispričao je za Kurir.

- Veoma dobro sam ga poznavao i s moje tačke gledišta smatram da je ok lik. Ne zanima me šta je uradio, kazao je pevač.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.