OD OVOG DATUMA NAM PADA TEMPERATURA! Afrički anticiklon zameniće islandski ciklon, Ristić objasnio ŠTA TO ZNAČI!
Ivan Ristić, Foto: Kurir TV

VREMENSKA PROGNOZA

OD OVOG DATUMA NAM PADA TEMPERATURA! Afrički anticiklon zameniće islandski ciklon, Ristić objasnio ŠTA TO ZNAČI!

Početkom nedelje centar toplog vazduha iz zapadne Evrope se seli iznad nas

Objavljeno:

U Srbiji će danas ujutro po kotlinama na jugozapadu i na Pešterskoj visoravni biti kratkotrajna magla a tokom dana će biti sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od osam do 18 stepeni Celzijusa, najviša od 29 do 32 stepena.

U Beogradu će biti sunčano i toplo. Duvaće slab do umeren vetar, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 14 do 18 stepeni Celzijusa, najviša oko 32 stepena.

Ivan Ristić objavio je na svom Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje u ovoj drugoj nedelji septembra.

- Početkom nedelje centar toplog vazduha iz zapadne Evrope se seli iznad nas tako da će se najviše dnevne temperature u utorak i sredu, 12. i 13. septembra kretati od 30°C do 34°C. Najtoplije će biti u Vojvodini i Mačvi - napisao je Ristić i dodao:

- U četvrtak, 14. septembra u toku dana naoblačenje sa kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature. U petak, 15. septembra smena sunca i oblaka koji mogu doneti pljuskove kiše. Najviša dnevna temperatura u padu i kretaće se od 22°C do 26°C. Za naredni vikend sveža jutra, ali sve više sunca i toplije ponovo jača prema nama afrički anticiklon.

Prema njegovim rečima afrički anticiklon do kraja leta zameniće islandski ciklon.

- To je takođe trajna visinska struktura sa njom stižu i oblaci koji će u pojedninim danima doneti kišu, ali će temperature kod nas i dalje biti letnje jutarnja od 12°C do 16°C a najviša dnevna od 25°C do 29°C - napisao je Ristić.

Bonus video:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.