NOVO ZAHLAĐENJE STAVLJA TAČKU NA MIHOLJSKO LETO: Evo do kada će biti LEPO VREME i visoka TEMPERATURA!
Ada Ciganlija, Foto: EPA-EFE/KOČA SULEJMANOVIĆ

Kakvo je vreme pred nama narednih dana?

NOVO ZAHLAĐENJE STAVLJA TAČKU NA MIHOLJSKO LETO: Evo do kada će biti LEPO VREME i visoka TEMPERATURA!

Marko Čubrilo poručuje da uživamo u kasnom letu kojeg prošlog septembra nije bilo, a kako deluje, ove godine bi najveći deo meseca mogao proći u relativno toplom vremenu

Objavljeno:

Kakvo je vreme pred nama narednih dana?

Poslednjih dana uživamo u pravom miholjskom letu, dani su prijatni i topli, taman kako najviše godi. A dokle će se zadržati tako lepo vreme?

Kako javlja Republički hidrometeorološki zavod, danas ujutru po kotlinama jugozapadne Srbije i na Pešterskoj visoravni očekuje se kratkotrajna magla. Tokom dana biće sunčano i toplo. Vetar će biti slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, severoistočni i istočni. Najniža temperatura biće od 10 do 18 stepeni, najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U nedelju se očekuje sunčano i toplo. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od 9 do 18 stepeni, a najviša od 29 do 32.

Isto vreme se očekuje i u ponedeljak i utorak, s tim što će u utorak živa u termometru dostići i 33 podeok.

Što se tiče prognoze za period od 13. do 17. septembra, biće sunčano i toplo sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 29 do 33 stepena.

Samo se krajem sledeće sedmice uz promenljivu oblačnost i manji pad temperature tek ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.“

prognoza
foto: hidmet.gov.rs

Da je to pogoršanje od četvrtka moguće, najavljuje i meteorolog Marko Čubrilo.

Narednih dana uz dominaciju anticiklona biće suvo, stabilno i relativno toplo. Noći i jutra biće prohladni, ponegde na planinama, kotlinama i duž rečnih tokova uz maglu. Jutarnji minimumi od +7 do +17 stepeni Celzijusa, dok će se dnevni maksimumi kretati od +26 do +30 stepeni Celzijusa Najtoplje bi trebalo biti oko 13. 9. kada bi maksimumi lokalno mogli biti i oko +32 stepena Celzijusa. Oko 14. 9. bi se preko nas mogao premestiti slab, hladan, front koji bi doneo prolaznu pojavu kiše ili pljuskove uz okretanje vetra na severozapadni smer i manje zahlađenje, te bi se od 15. 9. maksimumi uglavnom kretali od +21 do +27 stepeni Celzijusa, što jeste bilže prosečnim vrednostima, ali je i dalje iznad njih.“

Čubrilo kaže i da bi u periodu od 15. do 19. 9. trebalo da bude malo svežije uz kišu povremeno, dok bi zatim od 20. do 24. 9. ponovo moglo otopliti, ali uz kišu povremeno.

Na kraju Marko Čubrilo poručuje da uživamo u kasnom letu kojeg prošlog septembra nije bilo, a kako deluje, ove godine bi najveći deo meseca mogao proći u relativno toplom vremenu.

Bonus video:

01:36

STRMOGLAV PAD TEMPERATURE, OD PONEDELJKA SE OBUCITE TOPLIJE! Meteorolog otkrio veliku promenu vremena koja nas čeka od SUTRA

(Espreso / Nova, Nevena Dimitrijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.