OVAJ DAN SLEDEĆE NEDELJE BIĆE NAJTOPLIJI: Evo kada nam stiže OSVEŽENJE
Ada Ciganlija, Foto: Tamara Trajković

VREMENSKA PROGNOZA

OVAJ DAN SLEDEĆE NEDELJE BIĆE NAJTOPLIJI: Evo kada nam stiže OSVEŽENJE

Toplo i sunčano vreme preovladaće u Srbiji i narednih dana.

Objavljeno: 16:16h

I drugi dan vikenda u Srbiji protiče u znaku sunčanog i letnjeg vremena, uz temperature od 28 do 32°C, u Beogradu je oko 30°C, dok će sledeće sedmice temperatura lokalno ići i do 35°C.

Veoma toplo i pravo letnje vreme nastaviće se u Srbiji i narednih dana. Očekuje se sunčano. Jutra će biti sveža, u dolinama i kotlinama i sa maglom, a tokom dana biće veoma toplo.

Maksimalna temperatura biće u ponedeljak slična današnjoj, u većini predela oko 30-31°C. U utorak će biti još toplije, maksimalna temperatura od 30 do 34°C. Najtoplije će biti u sredu. Maksimalna temperatura lokalno biće i do 35°C, a u većini predela biće do 33-34°C.

Dakle, narednih dana biće toplije i za pet do sedam stepeni, s obzirom na to da je prosečna temperatura za sredinu septembra od 23 do 27°C.

Iako će dani biti vrlo topli, noći i jutra biće vrlo ugodni i sveži, uz temperature od 8 do 16°C, u Beogradu od 16 do 18°C.

Četvrtak i petak doneće prolazno pogoršanje vremena. Očekuje se prodor oslabljenog hladnog fronta i pad temperature vazduha, uz severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće u četvrtak od 25 do 30°C, a u petak od 25 do 29°C.

Četvrtak i petak doneće i oblačnost sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ali se ne očekuju značajnije padavine.

Lokalno se ponedge očekuju nešto izraženiji grmljavinski procesi, ali nema opasnosti od jačih oluja, poput onih tokom leta.

Za vikend se očekuje poboljšanje vremena, još ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na jugu i istoku Srbije i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna tempetratura u subotu biće od 25 do 29°C.

Sunčanije i toplije biće drugog dana vikenda, uz temperature od 26 do 30°C.

Oko 18. septembra ponovo se očekuje povratak letnjih temperatura, uz vrednosti preko 30°C.

Bonus video:

00:46

LETO NA PAUZI DO SREDE, A ONDA TEMPERATURE U PORASTU! Meteorolog Ivan Ristić: Početkom sledeće nedelje dolazi AFRIČKI ANTICIKLON

(Espereso/Telegraf.rs/Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.