SNAŽNI PLJUSKOVI I GRMLJAVINA OKOVAĆE OVE DELOVE SRBIJE: Obavezno PONESITE kišobrane, RHMZ izdao VAŽNO UPOZORENJE
Pljusak, Foto: Zorana Jeftić

Vremenska prognoza

SNAŽNI PLJUSKOVI I GRMLJAVINA OKOVAĆE OVE DELOVE SRBIJE: Obavezno PONESITE kišobrane, RHMZ izdao VAŽNO UPOZORENJE

Zbog intezivnih pljuskova RHMZ je izdao važno upozorenje

Objavljeno:

Prema vremenskog prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji će danas, biti vetrovito i svežije, a od jutros je na snazi meteorološko upozorenje.

- Intenzivni pljuskovi i grmljavine očekuju se lokalno tokom dana u predelima južno od Save i Dunava, uslovljavajući količine padavina od 20 do 50 mm, ponegde i više - navodi RHZM u upozorenju.

U Vojvodini se očekuje suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji južnije od Save i Dunava mestimično mogu biti i obilniji.

Pljusak
Pljusakfoto: Printscreen/Instagram/arilje_oglasna_tabla

Vetar će biti umeren i jak, severni i severoistočni, posle podne na severu Vojvodine kratkotrajno i olujni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni, saopštio je RHMZ.

U Beogradu vetrovito i svežije, tokom dana promenljivo oblačno, posle podne uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuskova. Vetar umeren, povremeno jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura oko 15 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Vreme narednih dana

Narednih dana vreme će biti postepeno toplije. U utorak i sredu promenljivo oblačno, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično kiša ili kratkotrajni pljuskovi.

Zatim sledi pretežno sunčano vreme.

Bonus video:

00:13

Pljusak u centru Beograda

(Espreso/ Blic/ RHMZ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.