"BILO MI JE ČUDNO, ALI...": Ivana kod LEKARA u Čikagu doživela NOĆNU MORU, a prava AGONIJA je TEK USLEDILA! (FOTO)
Lekar / ilustracija, Foto: Profimedia

traži savet advokata

"BILO MI JE ČUDNO, ALI...": Ivana kod LEKARA u Čikagu doživela NOĆNU MORU, a prava AGONIJA je TEK USLEDILA! (FOTO)

Nije poznat epilog njene priče

Objavljeno:

Jedna Srpkinja preživela je pravu noćnu moru u američkom gradu Čikagu. Naime, Ivana je prevarena i opljačkana na mestu i od osobe za koju bi mnogi pomislili da je nemoguće - od strane medicinske sestre i to u jednoj privatnoj bolnici.

Ivana, koja se trenutno nalazi u Čikagu, potražila je savet od drugih Srba na jednoj Fejsbuk grupi koja broji više stotina naših ljudi u ovom gradu i gde je opisala neprijatnu situaciju koja joj se nedavno desila.

"Dragi sugrađani, potreban mi je vaš savet i vaši kontakti advokatskih firmi. Probaću kratko da vam opišem šta mi se desilo.

Zbog posla je trebalo da uradim TB i 'drug' test u 'Concentri'. Naravno, otišla sam tamo, jedna medicinska sestra me je uvela u sobu, popunila sam formu gde sam i SSN upisala. Kada je trebalo da odem do toaleta, pošto se personalne stvari ne nose tamo dok se kolektuje urin, pitala sam medicinsku sestru gde da ostavim torbu. Hah, odgovorila je da spustim torbu na pod pored njenih nogu.

Ivana opljačkana u Čikagu
Ivana opljačkana u Čikagufoto: SRBI U CIKAGU / FACEBOOK

"Nije mi palo na pamet da će se to desiti"

Bilo mi je čudno, ali ono što će se posle desiti mi nije na pamet palo.

Izašla sam iz toaleta i zatekla tu osobu kako mi pretražuje po torbi. Naravno, napravila sam uzbunu, pretresla je, ali nisam proverila njen telefon (kojim je, zapravo fotografisala moje kreditne kartice). Došli su supervizor i menadžer, i naravno branili nju.

Posle nekoliko sati, banka mi je javila da su moje informacije dospele na "Dark Web". Zvala sam policiju gde mi je rečeno da preterano razmišljam i da sam paranoična.

To se sve dešavalo u sredu. Danas (nedelja), dok sam bila u crkvi, banka mi javlja da je pokušaj transakcije od 545 dolara izvršen. Poruku sam videla tek posle 3 sata. Nazvala sam banku, i u momentu razgovora sa agentom on mi kaže da je upravo obavljena još jedna transakcija, plaćanje računa ComEd-u u iznosu od 200$. Sve sam to zaustavila. Sve kartice blokirala. Bila sam u policiji, i na sreću danas je policajac slučaj shvatio ozbiljno (jer je, valjda lično video u kakvom sam stanju bila). Uradila sam sve kako me je posavetovao, samo mi je ostalo još da nazovem kreditni biro i advokata koji treba da tuži 'Concentru' i 'Quest Diagnostics', napisala je ona i zamolila ljude da joj preporuče pouzdanog advokata.

"Molim vas, samo da se ne šalimo, i molim vas da izbegnemo ružne komentare, jer sam se dovoljno nasekirala da mi je pola lica utrnulo. Hvala vam svima!", završila je Ivana.

Nije poznat epilog njene priče, ali kao što iz odeljenja za visokotehnološki kriminal savetuju, nikad svoje kartice nemojte slikati i slati putem poruka ili mejlova jer čak i kad vam ih niko ne ukrade one mogu postati predmet zloupotrebe.

Bonus video:

01:09

OGLASILA SE SRPKINJA IZ TURSKE, A ONO ŠTO JE REKLA JE ZASTRAŠUJUĆE: Gde god da se krećem oseća se LJUDSKA BOL!

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.