OVO SU NOVINE U ŠKOLAMA OD 1. SEPTEMBRA: Kako će se dopasti deci i roditeljima?
Škola / Ilustracija, Foto: Printscreen/RTS

ŠKOLSKA GODINA

OVO SU NOVINE U ŠKOLAMA OD 1. SEPTEMBRA: Kako će se dopasti deci i roditeljima?

Nastavnici i odeljenske starešine će razgovarati o svemu

Objavljeno:

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da škole spremno dočekuju učenike ali da će prve dve nedelje nastave biti drugačije nego prethodnih godina. Školama su stigle smernice delovanja za čitavu školsku godinu, naročito za prvo polugodište.

Po čemu će se početak ove školske godine razlikovati i kakve su to smernice upućene školama objasnio je Darko Eger, direktor OŠ "Kneginja Milica" i predsednik Aktiva direktora beogradskih osnovnih škola.

On je dao detaljnije informacije.

1 / 3 Foto: Printscreen / RTS

- Svakako će se početak razlikovati tako što je Ministarstvo prosvete pripremilo projekte koji će se realizovati tako da se od 1- 4 razreda prave radionice sa decom o saobraćaju i na temu vršnjačkog nasilja. Drugi projekat i smernice za izvođenje vaspitno obrazovnog rada primenjivaće se tokom cele godine i odnosi se sa na povećanje ljudskih vrednosti i vrlina o kojima se nije toliko vodilo računa. Razgovaraćemo sa roditeljima i decom i odeljenskim starešinama - rekao je Eger i dodao:

- Nastavnici i odeljenske starešine će razgovarati o svemu što čini lične veštine i socijalne vrednosti. Ministarstvo je predvidelo i uvođenje vrlina i vrednosti koji će se takođe primenjivati kao i bavljenje aktivnostima kojima se nismo bavili ili smo se bavili u manjoj meri. Deca su spremna za početak, a roditelji manje. Oni su opterećeni svojim strahovima. Deca uvek lakše prihvataju promene i svakako će se brže prilagoditi - rekao je Eger.

Bonus video:

03:22

Darko Eger: Ovo su novine, Deca će se brzo naviknuti, A RODITELJIMA JE TEŽE

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.