MARKO ĆE PRETRČATI PUSTINJU U MAROKU KAKO BI POMOGAO MALOM MAKSIMU: Kreće početkom decembra, ima SAMO JEDNU PORUKU
Marko Nikolić, Foto: Printscreen/Facebook, Facebook/Marko Nikolic

svaka mu čast

MARKO ĆE PRETRČATI PUSTINJU U MAROKU KAKO BI POMOGAO MALOM MAKSIMU: Kreće početkom decembra, ima SAMO JEDNU PORUKU

Marko Nikolić trenira ceo svoj život, dok se fitnesom bavi već skoro dvadeset godina

Objavljeno: 23:05h
Miloš Dojčinović

Heroji se ne rađaju, herojem se postaje. To dokazuje i Marko Nikolić (36) iz Vranja, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja koji je odlučio da učestvuje u humanitarnoj misiji za obolelog dečaka Maksima Milenkovića koju je nazvao "Maratonom za život".

Naime, Marko koji trenutno živi i radi u Kuvajtu odlučio je da pretrči 1.400 kilometara kroz pustinju u Maroku, kako bi pomogao teško obolelom petogodišnjem dečaku iz Niša Maksimu Milenkoviću da sakupi 80 hiljada evra za terapiju koja mu život znači.

Mali Maksim još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Šta ga je ponukalo da učestvuje u jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji i da li je i ranije učestvovao u sličnim akcijama, porazgovarali smo sa Markom Nikolićem.

"Primetio sam da se za Maksima Milenkovića sakuplja novac već par godina i skoro sam pročitao da mu je ostalo samo jos 6 meseci da sakupi 80.000 evra. Želim da pružim svoj maksimum da spasimo mališu i sakupimo 80.000 evra. Vidim da mu vreme ističe, da makar dam svoj doprinos i to je ono što ja želim da mu pružim", započinje priču Marko.

Kako kaže, mnogi ne razumeju i pitaju se kako se to trčanjem sakuplja novac za lečenje neke osobe. Ali on ima odgovor na takva pitanja.

"Za sve one koji ne znaju i pitaju kako se to trčanjem sakuplja novac za lečenje, objasniću na najprostiji način. Nekim velikim poduhvatom privlačimo veliku pažnju javnosti i tada se svi mediji uključuju i kreću da šire vest o osobi za koju se trči i sakuplja novac za njeno lečenje. Samim tim ako je do vas ta vest došla to znači da već imate sve informacije za koga neko trči . Zatim se animira javnost i apeluje se da se šalju poruke. To je najbolji način za sakupljanje humanitarnih donacija i to govorim iz privatnog iskustva, jer smo već jednom na ovaj način spasili jedan život. Ako samo sedite kući ništa se neće desiti.", tvrdi Marko.

1 / 4 Foto: Facebook/Marko Nikolic

Kako kaže, ovaj poduhvat će biti izuzetno težak, ali on ne haje za prepreke, najvažnije je da se Maksimu Milenkoviću pomogne na bilo koji način što pre.

"Niko to do sada nije uradio. Zamislite da prelazite između sedamdeset i devedeset kilometara dnevno gde nema apsolutno ničega oko vas, a vi jedino vidite samo pesak i gole planine. Samnom će ići još dva čoveka, Marko Perović i Dušan Crnobrnja. Oni će me pratiti biciklama i nosiće svu potrebnu opremu za sobom", objašnjava Marko Nikolić.

Kako dodaje, humanitarnu misiju za malog Maksima, trčanjem kroz marokansku pustinju, počeće krajem novembra ili početkom decembra.

Inače, Marko Nikolić trenira ceo svoj život, dok se fitnesom bavi već skoro dvadeset godina. Kako dodaje, od malena se kroz život borio sam.

"Život me nije mazio, kroz život sam se borio sam, znam kako je kada nemaš, znam kako je kada si nemoćan da nešto uradiš, a svim srcem zeliš.", kaže on.

Marko je i ranije učestvovao u sličnim humanitarnim akcijama.

"2018 godine trčao sam hiljadu kilometara od Niša do Atine i uz pomoć dobrih ljudi sakupili smo oko 80 hiljada evra za lečenje Teodore iz Aleksinca. Tada sam shvatio da je sve moguće. Da ovakav tip akcije daje rezultat.", zaključuje Marko.

Marko Nikolić pored fitnesa i trčanja, bavi se i planinarenjem, pa je tako ove godine sam sa dvadeset kilograma na leđima osvojio jedan od najviših vrhova na svetu Kilimandžaro u Africi.

Kako na kraju razgovora kaže povodom humanitarne akcije za malog Maksima: "Sa verom u Boga i u sve dobre ljude uspećemo!".

Naše malo Maksimu znači sve!

Pomozimo Maksimu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 61 i pošaljimo SMS na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001495942-25

Uplatom na devizni račun: 160-6000001495995-60 IBAN: RS35160600000149599560 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Preko fondacije Pokreni život, Maksimu možete pomoći slanjem SMS poruke 61 na 3800.

Bonus video:

01:59

SVI SE BAVE PUTINOVIM ZDRAVLJEM, A ZABORAVLJAJU ONE DEMENTNE! Stručnjaci o teoriji da je ruski predsednik imao KANCER

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.