SRBIN OTIŠAO U "ALBANSKU BUDVU" PA SE RAZOČARAO: A onda je pronašao NAJLEPŠU PLAŽU KOJU JE IKADA VIDEO
Valona, Foto: Profimedia

LETOVANJE

SRBIN OTIŠAO U "ALBANSKU BUDVU" PA SE RAZOČARAO: A onda je pronašao NAJLEPŠU PLAŽU KOJU JE IKADA VIDEO

Dve stvari koje mu se nisu svidele ostavio je za kraj

Objavljeno:

Na stranici Letovanje u Albaniji zainteresovani putnici mogu da nađu razne korisne informacije i iskustva, a jedan član grupe otkrio je da Valona uopšte ne izgleda kao pre dve godine, još manje kao na Google-u, a da se u blizini nalazi manje poznato mesto koje je pravi raj na zemlji – i to s relativno pristupačnim cenama.

Valona je bila lepo mesto a sad je kao Budva u Crnoj Gori samo x20“, požalio se na startu.

„Na guglu su još slike neasfaltiranih ulica, a kad smo pretprošle godine došli sve bilo tip-top. Sada to više nije ona Valona, više je izgrađeno za dve godine nego neka svetska metropola. Mladima će se svideti 200%, za nas starije je ipak nesto mirnije. Reke vozila se slivaju ka centru a policija na raskrsnicama jedva uspeva da razmrsi situaciju ali ipak uspeva. Luna parkovi bez kraja, lokal do lokala (ima i od popa uši da se kupe). Savetujem da se prilikom parkiranja postavi tačka na gugl mapama da biste našli svoje vozilo“, napomenuo je.

Ipak, nedaleko je pronašao mesto po svom ukusu. pa i više od toga.

„Dobro je što nikad ne rezervišemo unapred pa smo otišli na prefiferiju i uzeli miran smeštaj malo zavučen između ulica. Plaža Zvernec je na 7 km bez gužve. Opet na gugl mapama sve izgleda jadno ali u stvarnosti, mogu da kažem bez preterivanja da lepšu plažu nismo videli. Šuma, ležaljke pola u šumi pola na pesku, restorani gde specijaliteti sa plodovima mora za nas dvoje koštaju oko 3500 leka sa pićem, ležaljke 500 leka i to ne one klimave, proste nego stvarno udobne. Šteta je što nijedan od onih bungalova u šumi nije bio slobodan samo 45 evra, sa klimom, kupatilom, dvorištem, i u to ulaze i ležaljke i doručak švedski sto“, otkrio je, uz žaljenje što nije rezervisao tu smeštaj još u junu.

Navodi i da je „voda tamo toplija nego u kadi“, a da „ljubaznost i gostoprimstvo je i dalje neočekivano visoko“.

Dve stvari koje mu se nisu svidele ostavio je za kraj.

Prva je što je „10 evra = 1000 leka ako plaćate evrima. Nije mnogo ali ako potrošite 500-600 evra i izgubite 20% nije ni malo. Promenite u zvaničnoj menjačnici.“

Drugo, „aljkavi su što se tiče booking-coma i neretko izdaju apartmane, a zaborave da skinu sa bookinga. Ako već rezervišete onda pišite e mail ili zovite i potvrdite nekako, mislim da je tako bolje da ne poljubite vrata i odete“, savetuje.

Bonus video:

01:23

ALBANIJA VAPI ZA SRPSKIM TURISTIMA: Naši građani preneli iskustva sa letovanja na albanskom moru, evo kako su se proveli!

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.