SRBIN PITAO KOLIKO KILOGRAMA PARADAJZA I SLANINE MOŽE DA UNESE U ALBANIJU: Dobio je odgovore kakve NIJE OČEKIVAO
Albanija, Foto: EPA MALTON DIBRA

LETOVANJE

SRBIN PITAO KOLIKO KILOGRAMA PARADAJZA I SLANINE MOŽE DA UNESE U ALBANIJU: Dobio je odgovore kakve NIJE OČEKIVAO

Neki bi možda očekivali ozbiljne odgovore

Objavljeno: 11:02h

U objavi koja se pojavila na Facebook stranici „Letovanje u Albaniji“, jedan Srbin je postavio pitanje koje je članovima grupe bilo posebno inspirativno i ponovo aktiviralo diskusiju o paradajz turizmu, ali u malo drugačijem tonu.

„Zdravo, zanima me koliko kilograma paradajza i slanine mogu preneti preko granice? Nas je četvoro i u proseku jedemo oko 800 grama slanine i 6-7 paradajza dnevno. Ne planiramo da trošimo novac na letovanju pa me takođe zanima koliko se rakije može poneti? Hvala“, napisao je on.

Neki bi možda očekivali ozbiljne odgovore, ali korisnici Facebooka su s oduševljenjem prihvatili „provokaciju“. Objava je ubrzo postala viralna, verovatno više zbog odgovora koji su se nanizali ispod.

„Možeš poneti jedno svinjče, ali do sto kila i mora da sedi na prednjem sedištu“, napisao je jedan od korisnika, a preneo Jutarnji list.

Sledećeg je zanimala količina hrane koju članovi porodice i unose u sebe po obroku, jer, kako je naveo, samo tako mogu dati precizan odgovor.

„Je l‘ konzumirate 800 grama dnevno po osobi ili za svo četvoro? Kako da vam damo odgovor, kad niste napisali sve detalje, isto pitanje i za paradajz? A za rakiju ne smem ni da pitam, je li četvoro odraslih osoba ili i maloletna deca? Puno toga nejasno u tekstu“, napisao je.

Albanija, albanija more, More, plaža
foto: EPA MALTON DIBRA

Bilo je i onih koji su predlagali dodatne aktivnosti na moru koje će isplatiti letovanje, pa i više od toga.

„Nosi koliko šta možeš, u Albaniji nema pa ćeš i preprodavati i zarađivati, pa će ti odmor doći besplatno, i još ćeš pare zarađivati“; „Paradajs ti je puno jeftinije u Alb nego li u Srbiji 50 % jeftinije zato kupi paradas u Alb da prodjete jos jeftinije pa ostace vam neki dinar za trosak, a slaninu mislim da ti treba 2 ili 3 prasici za 10 dana i rakiju ponesi moze balon 20 litra ali nemoj po put da pijes, a kad dodjes na granicu odma otvori gepek da ti pozele srecan put ponesi i 10 hleba, a one pare sto ti ostanu od paradajs sto ces kupiti jeftiniji u Alb posto je jeftiniji od Srbiji ulozi za ljezaljke platis jednom preko dan a koristis i nocom za spavanje e tako ima jos puno saveta za tebe ali sa sad je dovoljno i naredni vas post ili pisanje dacemo i druge informacije Veliki pozdrav i lep odmor za povratak samo da ne zaboravis malo peska i morsku vodu da poneses pa prodas u Srbiji“…

A tu se na kraju našao i konkretan „savet“ s gramažom i kilažom.

„Za slaninu, ponesite tri reda iz pušnice, paradajz za 10 dana 12 gajbica, jabučar. A za rakiju ako se zarakijate za 10 dana, onaj mali balon od 15 litara, samo pazite na transport slabo staklo i prijatno vam bilo. P.s. ne piti u putu“, jedan je od komentara na objavu koju su mnogi shvatili kao dobru šalu.

„Znamo da se zeza, i mi malo da se zezamo“, pojasnili su.

Bonus video:

01:23

ALBANIJA VAPI ZA SRPSKIM TURISTIMA: Naši građani preneli iskustva sa letovanja na albanskom moru, evo kako su se proveli!

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.