PROPALA LETNJA SEZONA U ALBANIJI KAD SU SRPSKI TURISTI U PITANJU: Umislili da su Grčka, pa LJOSNULI!
Albanija, Foto: Profimedia, Printscreen

PODIGLI STANDARDE

PROPALA LETNJA SEZONA U ALBANIJI KAD SU SRPSKI TURISTI U PITANJU: Umislili da su Grčka, pa LJOSNULI!

Albanija se po cenama skoro približila Grcima, a pre samo dve godine bili su daleko jeftiniji od Grčke

Objavljeno:

Albansko primorje, koje je prethodne sezone bilo pravi "bum" za srpske turiste, lini se da je utihnulo. Ove godine u Albaniji je manje Srba, a razlog se definitivno cene. Smeštaj više nije tako jeftin, a i ostale cene su veće.

Naime, Albanija se po cenama skoro približila Grcima, a pre samo dve godine bili su daleko jeftiniji od Grčke. Dok su cene u restoranima nešto veće, primetan je skok cena namirnicama i super marketima.

I zato je ove godine veoma malo srpskih turista koji letuju u Albaniji. Mada, za smanjeno interesovanje za letovanjem u Albaniji uvek treba računati i one koji i dalje imaju predrasude prema ovoj zemlji.

Gostoprimstvo je i dalje najsnažnija vrlina ugostitelja u Albaniji. Isto se može reći i za hranu koju spremaju u restoranima. Slično je i sa apartmanima koji vas vrlo često svakog dana kada se vratite sa plaže, čekaju očišćeni.

Plaže, pogotovo one na Jonskom moru najprivlačnije su u Albaniji. Zato su zbog svoje prirodne lepote i najpopularnija mesta na samom jugu Albanije, kao što su Saranda i Ksamil. Ali, i Drač do kojeg se recimo iz Niša stiže za manje od šest sati, sa svojim hotelskim kompleksima pored same plaže, takođe privlači naše turiste.

Albanija, albanija more, More, plaža
foto: EPA MALTON DIBRA

Cene najma apartmana su različite. U Sarandi koja se munjevito gradi, velika je ponuda apartmana, pa zbog toga i sada u špicu sezone, u samom gradu, možete pronaći apartman za 40 evra za dan, dok su oni koji se nalaze između Sarande i Ksamila skuplji.

I upravo su plaže između ova dva mesta i najposećenije. Ali, skoro 90 odsto plaža nisu slobodne, i da bi ste proveli dan na njima, morate platiti korišćenje ležaljki i suncobrana.

Primetno je da je manje turista iz Srbije, ali zato je povećan broj Skandinavaca koji letuju u Albaniji. Ima i znatno više turista iz Slovenije, pa čak i iz Hrvatske. Razlog je taj jer je hrvatsko primorje ovog leta poprilično poskupelo. Zato je Albanija za ove turiste daleko povoljnija.

Pogledajte kako se kreću cene:

Ležaljke 10 – 15 evra

Espreso 1 evra

Frape 2,5 evra

Voda 1 evra

Gazirani sokovi – 2 – 2,5 evra

Domaća piva 3 – 3,5 evra

Strana piva 4 – 6 evra

Kokteli 7 – 15 evra

Doručak 3 – 4 evra

Pasta/Rižoto 6 – 12 evra

Roštiljsko meso 8,5 – 15 evra

Riba 12 evra

Morski plodovi 8 – 17 evra

Supe 4 – 5,5 evra

Salate 4 – 6 evra

Grilovani sirevi 3,5 – 4,5 evra

Pomfrit – 3 – 3,5 evra

Desert – 3,5 evra

Pice – 7 – 10 evra

Giros – 3 evra

Palačinke – 2 evra

Pite sa sirom – 1 evar

Flaša vode 1,5l – 0,6 evra

Koka kola 1,5l – 1,80 evra

Voćni sokovi 1l – 1,8 – 2 evra

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso/Nova.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.