OBAVLJEN VANREDNI NADZOR U ZOO VRTU U BORU NAKON UZNEMIRUJUĆIH FOTOGRAFIJA! Evo šta je zatečeno (FOTO)
Zoo vrt u Boru, Foto: Printscreen/Instagram/ministarstvozzs

oglasili se iz ministarstva

OBAVLJEN VANREDNI NADZOR U ZOO VRTU U BORU NAKON UZNEMIRUJUĆIH FOTOGRAFIJA! Evo šta je zatečeno (FOTO)

Nakon što su objavljene fotografije izgladenele životinje, obavljen vanredni nadzor u Zoo vrtu u Boru

Objavljeno:

Nakon uznemirujućih fotografija izgladnelih životinja, koje su nastale u Zoološkom vrtu u Boru, iz nadležnog ministarstva izašli su na teren u vanrednu inspekciju. Podsetimo, sve je potresla fotografija izgladnelog jelena, kojem mogu da se izbroje rebra.

- Povodom uznemirujućeg multimedijalnog sadržaja koji prikazuje zdravstveno i kondiciono stanje životinja u zoološkom vrtu u Boru, inspektori Ministarstva zaštite životne sredine, sa stručnim saradnicima Zavoda za zaštitu prirode i veterinarskom inspekcijom, danas su obavili nenajavljen inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo realno stanje na terenu i uslovi u kojima životinje žive - objavilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine na svom Instagram profilu.

Kako navode, inspektori i stručnjaci obišli su i snimili jelena, koji je ovih dana na društvenim mrežama prikazan kao izgladneo, zatim belog papagaja, koji je prikazan opalog perja, kao i druge životinje stanare borskog zoo vrta.

- Tigrica koja je prikazana u zapuštenom stanju, uginula je pre dve godine. Kako je veterinarska inspekcija na licu mesta pojasnila, papagaju jeste otpalo perje, što je nastupilo kao posledica pojačanog stresa ili traume. Fotografije objavljene kao aktuelne na društvenim mrežama ne prikazuju realno stanje, već zbog činjenice da je na njima prikazana tigrica koja je uginula pre dve godine. Ministarstvo zaštite životne sredine apeluje na sve da ne objavljuju sadržaje kojima obmanjuju i uznemiravaju građane. Ovakve fotografije i snimci potresni su ne samo za ljubitelje životinja, već i za celokupnu javnost - napisali su.

Bonus video:

02:15

NOVI NEODOLJIVI STANOVNIK BEO ZOO VRTA: Spava 16 sati, izlazi noću, i čim mu nešto nije po volji pretvara se u OKLOPNU LOPTICU

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.