"ON STALNO JURI ZA NJOM, RIČE": Oglasili se iz Zoo vrta u Boru nakon slike PREMRŠAVOG JELENA, ovo je OBJAŠNJENJE!
Jelen / Ilustracija, Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

objasnili

"ON STALNO JURI ZA NJOM, RIČE": Oglasili se iz Zoo vrta u Boru nakon slike PREMRŠAVOG JELENA, ovo je OBJAŠNJENJE!

Objava koja je izazvala buru na društvenim mrežama je uznemirila sve zaposlene zoo vrta

Objavljeno:

Slika izgladnele jedinke jelena u borskom Zoo vrtu koja je objavljena na društvenim mrežama, osim što je uznemirila javnost i nametnula pitanje da li se dovoljno vodi računa o životinjama u ovom preduzeću, jednako je potresla i sve zaposlene. Za Telegraf.rs direktor Zoo vrta Darko Dragijević izjavio je da je to normalna pojava za ovaj period i ističe da objavljena fotografija nije prava slika stanja.

- Naš Zoo vrt u Boru postoji od 2011. godine. Trenutno imamo 70 vrsta životinja i 130 jedinki. Sve životinje koje smo dobili tada iz Bogradskog Zoo Vrta bile su starije jedinke, pa je tako i naš jelen Medenko kod nas stigao kao zrela jedinka. On ima sada 17 godina, u dobrom je stanju, nikada do sada nije bio bolestan i u dobroj je kondiciji. Sada je jelenima vreme parenja i mi smo se čak portrudili da ga "oženimo". Dovedena mu je ženka . Tako da, on stalno juri za njom, riče, na taj način se troši pa zato u ovom periodu i nešto slabije jede i gubi na težini. To je normalna pojava za ovaj period i smatram da ni objavljena fotografija nije prava slika stanja. Mišljenja sam da je sve nekako predimenzionirano - rekao je Dragijević.

Dodaje da se svi trude da životinje uvek imaju dovoljno hrane, vode i da im bude čisto.

- Zaista se svi počev od mene, pa do poslednjeg zaposlenog radnika trudimo da svim životinjama u našem Zoo vrtu pružimo sve adekvatne i neophodne uslove za normalno funkcionisanje. Brinemo o njima i dajemo sebe u svakom pogledu. Da uvek ima dovoljno hrane, kako za biljojede tako i mesojede, vode, da je uvek sve očišćeno, jednostavno se trudimo da stvorimo najbolje moguće uslove koji su im neophodni - ističe on.

Kako kaže, objava koja je izazvala buru na društvenim mrežama uznemirila sve zaposlene.

- Svaka jedinka ima svoj životni vek kao i ljudi, a mi u našem Zološkom Vrtu imamo čak i pojednine jedinke koje su po literaturi premašile svoju životnu dob i još uvek su tu, da im se mališani raduju. Ovo je toliko suluda namera pojedinaca, koja nam je donela ne samo brige već i uznemirenost, jer nam od juče stižu mejlovi koji sadrže pretnje upućene kako meni tako i zaposlenim radnicima. Mislim da su ove besmislene objave sa namerom, da svako može doći i uveriti se u suprotno i u našu brigu o životinjama, što potvrđuju i veterinarske službe, koje napominju da je sa našim jelenom sasvim sve u redu - ističe direktor JP Zološki vrt u Boru.

Bonus video:

00:09

NIJE ZOO-VRT SAMO NA KALEMEGDANU: Pogledajte koga ima ispod Pančevačkog mosta a koga na Bežanijskoj kosi! (VIDEO)

(Espreso / Telegraf.rs / M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.