OVO JE NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA KRAJ AVGUSTA: Biće PLJUSKOVA sa GRMLJAVINOM, a onda SLEDI...
Vrućina, Foto: Tamara Trajković

vreme u srbiji

OVO JE NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA ZA KRAJ AVGUSTA: Biće PLJUSKOVA sa GRMLJAVINOM, a onda SLEDI...

Prema prognozi za period od utorka 22. avgusta do subote 26. avgusta, biće pretežno sunčano i veoma toplo

Objavljeno:

Iako će povremeno i dalje biti pljuskova sa grmljavinom, meteorolozi nam u narednih sedam dana najavljuju pretežno toplo vreme, a živa će da se penje i preko 35. podeoka.

Kako se navodi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u petak nas nakon jutarnje magle očekuje promenljivo oblačno vreme, uz povremene lokalne pljuskove s grmljavinom na severu i zapadu, pa i jugozapadu zemlje, dok će na istoku i jugu biti pretežno sunčano.

Jutarnja temperatura biće od 15 do 20, najviša od 29 do 33 stepena.

U subotu iznad većeg dela Srbije promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, dok će se na istoku zadržati pretežno sunčano.Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 29 do 33 stepena.

Velika Britanija, Vrućina, Leto, Toplotni talas, Engleska
foto: Profimedia

U nedelju pretežno sunčano i toplo, a u planinskim predelima je, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguć kratkotrajni pljusak. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 15 do 21 °S, a najviša od 31 do 34 °S.

Pretežno sunčano i toplo i u ponedeljak, a u planinskim predelima je, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguć kratkotrajni pljusak. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 22 °S, a najviša od 32 do 35 stepeni, zbog čega će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

Prema prognozi za period od utorka 22. avgusta do subote 26. avgusta, biće pretežno sunčano i veoma toplo, a u planinskim predelima je, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguć kratkotrajni pljusak, navodi RHMZ.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.