OVI DELOVI SRBIJE PONOVO NA UDARU PLJUSKOVA PRAĆENIH GRMLJAVINOM: Evo kada stiže NEVREME
Kiša, Foto: RINA

VREMENSKE NEPOGODE

OVI DELOVI SRBIJE PONOVO NA UDARU PLJUSKOVA PRAĆENIH GRMLJAVINOM: Evo kada stiže NEVREME

Usled ovakve sinoptičke situacije danas je u Srbiji došlo do stabilizacije vremena

Objavljeno:

Srbija je prethodnih dana bila pod uticajem visinskog ciklona, koji je delovima Srbije doneo veoma obilne padavine, poplave i bujice.

Danas je došlo do popunjavanja visinskog ciklona sa centrom iznad severozapadnog Balkana i njegovog izmeštanja iznad Mađarske, dok se istovremeno iznad Alpa i istoka Evrope nalazi polje anticklona.

Usled ovakve sinoptičke situacije danas je u Srbiji došlo do stabilizacije vremena. Ipak, stabilizacija vremena neće biti u potpunosti, jer će i do kraja sedmice nad našim područjem kružiti i dalje nešto vlažnija vazdušna masa, uz pojavu nestabilnosti.

U petak će jutro u većem delu Srbije biti maglovito, naročito u dolinama, kotlinama i na visoravnima. Tokom dana na jugu i istoku Srbije biće sunčano, a u ostalim predelima promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ujutro, pre podne i sredinom dana uglavnom u severnim i zapadnim predelima Srbije. Posle podne i pred kraj dana pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u jugozapadnim predelima Srbije. Lokalno u ovim predelima može da bude i jačih grmljavinskih procesa, pri čemu bi u kratkom vremenskom intervalu palo i premko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Superćelijska oluja, Grom
foto: Zorana Jevtić

Ipak, ne postoji opasnost od jačih grmljavinskih oluja i nepogoda.

Jutarnja temperatura u petak biće od 15 do 20°C, maksimalna dnevna od 29 do 33°C, u Beogradu do 30°C.

Zbog povećane vlažnosti vazduha biće i veoma sparno.

Za vikend toplo. Ipak, prvog dana vikenda biće i dalje nestabilnije, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, ali i u delovima centralne Srbije. Na istoku i jugoistoku biće sunčano.

Drugog dana vikenda biće stabilnije i u većini predela sunčano, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom biće rezervisani samo za brdsko-planinske predele.

Maksimalna temperatura u subotu biće od 29 do 33°C, a u nedelju od 30 do 34°C.

Prema trenutnim prognozama sledeće sedmice očekuje nas sunčano i pravo letnje vreme.

Bonus video:

00:42

Nevreme u Beogradu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.