SUTRA POČINJE 62. SABOR TRUBAČA U GUČI: Očekuje se 100.000 posetilaca!
Guča, Foto: RINA

muzički festival

SUTRA POČINJE 62. SABOR TRUBAČA U GUČI: Očekuje se 100.000 posetilaca!

Organizatori su najavili da će sutra uveče nastupiti trubački orkestar Dejana Petrovića, a u subotu i nedelju majstori trube Dejan Lazarević i Saša Krstić

Objavljeno:

U Guči su u toku predsaborski dani,u petak, 11. avgusta u 11.00 sati, podizanjem saborske zastave, počeće 62. Sabor trubača koji će trajati do nedelje, 13. avgusta.

Organizatori su najavili da će sutra uveče nastupiti trubački orkestar Dejana Petrovića, a u subotu i nedelju majstori trube Dejan Lazarević i Saša Krstić.

Tokom Sabora biće više izložbi narodne radinosti, izložba knjiga, koncerti kulturno-umetničkih društava, takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje i predstavljanje stare dragačevske svadbe.

Svi smeštajni kapaciteti u Guči su već popunjeni - i uhotelima i u domaćinstvima. Na više mesta u Guči su kampovi sa sanitarnim i higijenskim uslovima, tuševima i toaletima.

1 / 6 Foto: RINA

Saborski sadržaji su besplatni, ne naplaćuju se ni ulaznice na koncerte, kao ni ulaz u Guču. Organizatori očekuju da će 62. Sabor trubača posetiti 100.000 ljubitelja iz zemlje i inostranstva.

Za tri dana Sabora u Guči publika će moći da čuje i trubačke orkestre Bojana Krstića, Elvisa Bajramovića, Dragana Pavlovića, Marka Trnavca, prošlogodišnje pobednike Sabora.

Finalno takmičenje 17 trubačkih orkestara zakazano je za nedelju, od 18.00 sati, a potom će nastupiti više pevača folk muzike uz trubačke orkestre.

Bonus video:

00:38

MUZIKA 90-tih JE BILA VESELA JER JE VREME BILO UŽASNO Marko Kon o buntu u pesmama: To je generacijska stvar

(Espreso/Kurir.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.