EVO KADA NAS OČEKUJE I DO 40 STEPENI: Pogledajte DETALJNU prognozu za AVGUST!
Ada Ciganlija, Foto: Tamara Trajković

VREMENSKA PROGNOZA

EVO KADA NAS OČEKUJE I DO 40 STEPENI: Pogledajte DETALJNU prognozu za AVGUST!

Ovog leta u više navrata je prognozirano 40°C, ali je maksimalna temperatura dostizala 39°C i to u Nišu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Ćupriji

Objavljeno:

Narednih desetak dana u Srbiji vreme će biti pravo letnje, naročito tokom sledeće sedmice kada se očekuju i vrlo visoke temperature.

Jedino se u četvrtak očekuje nešto više oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u severoistočnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije.

U petak će na severu Srbije biti sunčano, a u ostalim predelima umereno oblačno.

Vikend će celoj Srbiji doneti sunčano vreme.

Sve do kraja sedmice jutra će biti relativno sveža. Do petka maksimalna temperatura bez bitnije promene i kretaće se od 23 do 27°C, u Beogradu oko 25°C.

Za vikend toplije, maksimalna temperatura od 25 do 30°C, u Beogradu od 26 do 28°C.

Srbiju će tokom sledeće sedmice zahvatiti toplotni talas, prvi u avgustu, a četvrti od početka leta.

Već u ponedeljak maksimalna temperatura biće preko 30°C.

Tokom cele sledeće sedmide Srbija će biti pod uticajem vrele vazdušne mase sa juga i jugozapada koja će sa severa Afrike stizati preko Mediterana.

U nastavku sledeće sedmice maksimalna temperatura biće od 33 do 37°C, u Beogradu oko 35°C. Najvrelije biće krajem sedmice, uz maksimalne temperarture od 35 do 39°C, a oko 20. avgusta biće lokalno ponegde i do 40°C.

Vrućina
Vrućinafoto: Zorana Jevtić

Mada, ovog leta u više navrata je prognozirano 40°C, ali je maksimalna temperatura dostizala 39°C i to u Nišu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Ćupriji.

Tokom sledeće sedmice i noći će biti tople, u mnogim predelima i tropske, a u Beogradu će jutarnje temperature biti od 21 do 25°C.

Prema trenutnim prognozama nema na vidiku kada se tačno očekuje jače zahlađenje i pogoršanje vremena, osim da bi oko 22. vgusta došlo do blagog pada temperature i to za pet stepeni na severu zemlje, na jugu i istoku i za manje.

Bonus video:

00:42

Nevreme u Beogradu

(Espreso / Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.