OVO JE NAJNOVIJA PROGNOZA ZA SEPTEMBAR: Evo kako će izgledati početak jeseni i ima li bojazni od NOVIH OLUJA!
Beograd, Foto: Aleksa Petrović

vreme u narednom periodu

OVO JE NAJNOVIJA PROGNOZA ZA SEPTEMBAR: Evo kako će izgledati početak jeseni i ima li bojazni od NOVIH OLUJA!

U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 53 mm

Objavljeno:

U većem delu Srbije topliji i prosečno vlažan, a u Zapadnoj Jugozapadnoj i Južnoj Srbiji topliji i suvlјi septembar. Nastavak kasnog leta u prvoj polovini septembra.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 14.3ºS.

Jesen, Beograd, Loše vreme
foto: Ana Paunković

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.0ºS.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek, a u Zapadnoj, Jugozapadnoj i Južnoj Srbiji ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima do 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 53 mm.

01:39

IPAK STIŽU KIŠE?! Meteorolog Goran Mihajlović izneo dugoročnu vremensku prognozu: SEPTEMBAR ĆE BITI TOPLIJI OD PROSEKA

(Espreso/Presvega)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.