NE NASEDAJTE NA OVU PREVARU: "Verenički par" iz Niša UNIŠTAVA stanove i prodaje LIČNE STVARI, OPREZ
Stanovi, Foto: Printscreen/RTS

PREVARA

NE NASEDAJTE NA OVU PREVARU: "Verenički par" iz Niša UNIŠTAVA stanove i prodaje LIČNE STVARI, OPREZ

Neki članovi grupe su čak zatražili i njihove lične karte, jer imena koja su navedena u objavi ne moraju da predstavljaju ni realnu osobu

Objavljeno: 20:26h

Ljudi koji izdaju stanove, bilo da je na dan ili na neki duži period, znaju da postoji rizik kada kao izdavaoc prepustite vašu nekretninu nekome.

Iako se mnogi iskusni izdavaoci prvo osiguraju za ne daj bože, i dalje postoje oni koji na poverenje nekome dozvole da boravi u njihovom stanu. Što, svakako nije baš najpametnija odluka.

Naime, u jednoj Fejsbuk grupi za izdavanje stanova u Nišu, pojavila se objava koja upozorava ostale članove na određene osobe. Pomenute osobe su važe za nepoželjne stanare, a po svemu sudeći nisu samo jednom načinili štetu.

- Ne izdajte stanove osobama koji se predstavljaju da su verenici Aleksandra i Dragan, ne samo što unište stan nego i ne plate ništa. Skloni su i da vam prodaju stvari iz stana - piše u objavi ispod koje je stajalo i dosta komentara.

Stanovi / ilustracija
Stanovi / ilustracijafoto: Printscreen/RTS

Uzimajte im depozit i potpisujte ugovor

Mnogi komentari sugerisali su da je neophodno da se kao neko ko želi da izdaje stanove pripremite unapred za ovakve stvari i za svaki slučaj uvek uzmete depozit i potpišete ugovor koji bi trebalo overiti kod notara.

Neki članovi grupe su čak zatražili i njihove lične karte, jer imena koja su navedena u objavi ne moraju da predstavljaju ni realnu osobu. Obzirom da se radi o ciljanoj prevari, pitanje je da li su ta imena uopšte i prava?

-Neće se oni više tako predstavljati. Lične karte tražiti čim uđu u smeštaj... Ako su vam sumnjivi istog dana novac tražite da vam daju - napisao je jedan korisnik. Drugi je čak rekao da je obavezno uzimati depozit unapred i potpisati ugovor.

Bonus video:

00:22

Stan prokišnjava u West 65 Tower-u

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.