SRBIJA U "CRVENOM": Ovde je izmereno 35 stepeni, a SUBJEKTIVNI OSEĆAJ kao da je 41!
Vrućine, Foto: Zorana Jevtić

paklena vrućina

SRBIJA U "CRVENOM": Ovde je izmereno 35 stepeni, a SUBJEKTIVNI OSEĆAJ kao da je 41!

I u Beogradu je bilo toplije nego što je zvanično izmereno

Objavljeno:

U Srbiji je danas toplo i sunčano, sa temperature do 15 časova išle su do 38 stepeni Celzijusovih. U nekim gradovima su te brojke veće kada je u pitanju subjektivni osećaj. Tako je u Banatskim Karlovcima u 15 časova izmereno 35 stepeni, dok je subjektivni osećaj bio kao da je 41! Ista situacija je bila i u Novom Sadu i Zrenjaninu gde je subjektivni osećaj bio 4 do 5 stepena topliji nego što je zvanično izmereno.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je jutros upozorio da će biti visoke temperature, a u jugoistočnoj Srbiji i na KiM na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Podaci pokazuju jednu temperaturu, subjektivni osećaj drugu

U ponekim gradovima je izmerena jedna temperatura, dok su podaci RHMZ-a za subjektivni osećaj pokazivali da je u tim mestima toplije.

Na Paliću je u 15 časova izmereno 33 stepena, a subjektivni osećaj je bio kao da je napolju 36 stepeni.

u Banatskim Karlovcima je u to vreme izmereno 35 stepeni, dok je subjektivni osećaj bio kao da je 41! U Novom Sadu i Zrenjaninu je subjektivni osećaj bio 4 do 5 stepena topliji nego što je zvanično izmereno.

Lozničani su imali osećaj kao da je napolju 36 stepeni, dok je zvanično izmereno 34. U Sremskoj Mitrovici je bilo 34 stepeni, ali je osećaj bio kao da je u stvari 37.

Ada Ciganlija
Ada Ciganlijafoto: EPA ANDREJ CUKIC

U Požegi su bila izmerena 34 stepena, a napolju je bilo toplo kao da je 36 stepeni.

Kruševčani su danas u 15 časova imali osećaj kao da je napolju 38 stepeni, dok je zvanično bilo izmereno 35.

I u Beogradu toplije nego što je izmereno

I u Beogradu je bilo toplije nego što je zvanično izmereno. U 15 časova je bilo izmereno 35 stepeni, dok je subjektivni osećaj bio kao da je 38.

Danas se u Beogradu, prema vremenskoj prognozi RHMZ-a očekuje maksimalna dnevna temperatura 36 stepeni. Jutros u 9 časova je u prestonici bilo izmereno 30 stepeni i u tom periodu je Beograd bio najtopliji srpski grad. U 10 časova temperatura je bila 32 stepena, dok je subjektivni osećaj bio kao da je 33 stepeni.

U petak vrućine, pa obrt

U Srbiji će još danas biti sunčano i veoma toplo, a zatim će doći do izraženije promene vremena i očekuju se grmljavinske nepogode, pad temperature za 15 stepeni i ogromna količina kiše za kratko vreme. U nekim delovima zemlje se očekuje i grad!

Bonus video:

02:58

DANI SVE TOPLIJI, A U PETAK MAKSIMALNE VRUĆINE?! Meteorolog: Nakon tropske nedelje sledi NAGLI OBRT! Oluje pa azurski anticiklon?

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.