PROFESOR ŽIVKO KOJI JE ŽIVEO SA ZMIJAMA I PACOVIMA KAO BESKUĆNIK DOBIO KROV NAD GLAVOM: Pomogli mu humani ljudi
Živko Vasić Džidži, Foto: Jugmedia

lepe vesti

PROFESOR ŽIVKO KOJI JE ŽIVEO SA ZMIJAMA I PACOVIMA KAO BESKUĆNIK DOBIO KROV NAD GLAVOM: Pomogli mu humani ljudi

Osim toga, dobio je i jednokrtanu pomoć od 15.000 dinara

Objavljeno: 10:53h

Posle pisanja Jugmedie o tužnoj sudbini profesora i književnika Živka Vasića Džidžija iz Gnjilana (72), koji je kao podstanar živeo sa zmijama i pacovima i bez sredstava za život, ovaj skromni čovek je na neki način privremeno rešio svoj stambeni problem, a dobio je i pomoć od oko 3.000 evra, uplaćenih na računu, prenosi ovaj portal.

Stan je dobio od Centra za socijalni rad od 32 kvadrata u stambenoj zgradi, na početku Ulice Vidoja Smilevskog Leskovac.

- Ušao sam u kompletno namešten stan sa svim uređajima. Uneo sam samo jedan svoj ležaj od koga nisam mogao da se odvojim, iako su već bila dva kauča. Mojoj sreći nema kraja - priča ovaj čovek izbegao tokom rata 1999. godine.

Na njegov račun su uplaćivali pomoć i njegovi zemljaci, oni koji ga znaju i ne znaju, a veliki deo i od anonimnih ljudi. To mu je pomoglo da preživi nekoliko meseci, da ne gladuje i da zameni olinjalu garderobu, jer mu je penzija od 27.000 dinara nedovoljna, budući da polovina ide na otplatu kredita. Osim toga, dobio je i jednokratnu pomoć od 15.000 dinara.

- Imam ja još dugova, na primer, u stanu sam zatekao neplaćen račun od 20.000 dinara. Nadam se da ću taj problem rešiti, ali sam u suštini prezadovoljan jer je krov nad glavom najvažniji i to kakav krov - hvali se ovaj čovek.

On tvrdi da bez teksta Jugmedie niko ne bi saznao za njegove muke i misli da mu je ova redakcija veoma pomogla.

Stan koji je dobio je u vlasništvu grada Leskovca, pa Centar nije mogao samostalno da odluči, što znači, da su gradski oci ovoga puta dali stan na korišćenje pravoj osobi.

02:49

NE SMEM DA SE RAZBOLIM JER NE BISMO PREŽIVELI! Potresna priča udovice i samohrane majke četvoro dece (VIDEO)

(Espreso/Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.