MIHAJLU JE DANAS 12. ROĐENDAN, A ON IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Vredna je 400.000 evra i za nju se moramo UJEDINITI
Mihajlo Stamenkov, Foto: Budi human

1103 NA 3030

MIHAJLU JE DANAS 12. ROĐENDAN, A ON IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Vredna je 400.000 evra i za nju se moramo UJEDINITI

Ovaj maleni Piroćanac pati od Dišenove mišićne atrofije, nasledne bolesti koja napada mišiće ramena, kukova, butina i listova

Objavljeno:

Mihajlo Stamenkov iz Pirota danas je napunio 12 godina. Ipak, ovaj dečak ne raduje se torti, svećicama i poklonima. On ne bira u kojoj igraonici će praviti proslavu, niti čije ime će napisati na pozivnici. Umesto radosti, Mihajlo danas oseća strepnju i neizvesnost jer bolest koju ima čini da deca njegovih godina prestanu da hodaju, a lek više efekta nema.

Ovaj maleni Piroćanac pati od Dišenove mišićne atrofije, nasledne bolesti koja napada mišiće ramena, kukova, butina i listova. U pitanju je progresivna bolest koja se vremenom širi na sve mišiće koji vremenom slabe i oboleli vrlo brzo gube sposobnost kretanja.

Baš zato, sugrađani i humani ljudi koji prate proces njegovog lečenja, umesto čestitke odlučili su da podele hitan i potresan apel.

- Umesto da se raduješ i slaviš svoj rođendan danas, ti strepiš. Strepiš jer danas puniš 12 godina. To je broj godina kada deca obolela od bolesti koju imaš i ti, prestaju da hodaju. A kada prestanu da hodaju, lek nema efekta (tako su ti rekli doktori) - započinje svoju molbu jedan od članova Fejsbuk grupe "Humane licitacije".

On u nastavku moli sve građane da umesto čestitke pošalju poruku, uplate novac na račun ili licitiraju kako bi se novac skupio za preko potreban lek.

- Dugo nas čekaš, izvini. Ne znam zašto. Ali ja ipak znam da mi to možemo da rešimo. Nadam se da ćeš ovim apelom postati vidljiviji. Ne znam. Molim Vas da mu pomognemo. Čestitajmo mu rođendan porukom, licitacijom, uplatom na račun - napisao je ovaj čovek.

Kao i svi sugrađani i autor ove poruke svestan je da Mihajlo ima samo jednu želju, a svim srcem, želimo mu da se ona što pre ostvari.

- Mihajlo, želim ti srećan rođendan. Znam da trenutno imaš samo jednu želju i želim da ti se baš ona ostvari - zaključuje on.

Podsetimo, na svoj 4. rođendan Mihajlo je dobio temperaturu sa kojom su krenule njegove zdravstvene tegobe. Lek koji je Mihajlu potreban zove se Ataluren. On još nije odobren u Srbiji, a košta neverovatnih 400.000 evra. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju da ostanu na nogama, a većina obolele dece prestane da hoda oko 12. godine života.

Pomozimo Mihajlu da ostvari svoju želju i sledeći rođendan proslavi bez strepnje:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1103 i pošaljimo SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216586-13

Uplatom na devizni račun: 160600000121700905

IBAN: RS35160600000121700905

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:PayPal

Bonus video:

03:01

UROŠU SE ŽIVOT PROMENIO U TRENUTKU: Dve godine ima RAK PANKREASA bez ijednog simptoma, mora da se izleči jer čeka da postane OTAC

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.