KAKO SMO DOZVOLILI DA ZA MALU MILU BUDE PRIKUPLJENO 2 ODSTO OD POTREBNE SUME? Njena mama NE MOŽE SAMA, pomozimo!
Mila Petrović, Foto: Privatna arhiva

145 na 3800

KAKO SMO DOZVOLILI DA ZA MALU MILU BUDE PRIKUPLJENO 2 ODSTO OD POTREBNE SUME? Njena mama NE MOŽE SAMA, pomozimo!

Mirjana je samohrana majka, te joj je u potpunosti onemogućeno da radi

Objavljeno:

Već četiri godine traje borba male Mile i njene majke Mirjane koje žive same. Majka je onemogućena da radi jer je primorana da dete drži pod budnim okom konstantno.

Mila Petrović ima četiri godine, sa godinu dana je majka upućena sa detetom kod neurologa i doktori su ustanovili da Mila bolje pokreće levu ruku u odnosu na desnu. Nakon pregleda u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju uspostavljena je dijagnoza cerebralna paraliza. Ona ne hoda, ne sedi, ne može sama da se hrani, u potpunosti je zavisna od majke.

Prognoze lekara su dobre

- Doktori u Specijanoj bolnici za paralizu dali su prognozu da će Mila prohodati ali treba dosta vremena jer je tek sa godinu i po dana ustanovljeno da ima paralizu. Ona ne hoda, ne priča, ne sedi samostalno. Koristi samo levu ruku i imam iščašenje oba kuka zbog prevelikog tonusa mišića u nogama.

Do sada za Milu nije prikupljeno mnogo novca, kako kaže Mirjana za Espreso, jedva je prikupljeno dva odsto od ukupne sume. Donacije idu slabo, mada Mirjana sve to razume jer je svesna koliko ima dece kojima je potrebna pomoć u Srbiji.

Mila bi uskoro trebalo da ode na pregled kod ruskog doktora u Paraćinu, ako sve analize budu dobre, moraće na operaciju koja će koštati oko 3.500 evra.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Mirjana je samohrana majka, te joj je u potpunosti onemogućeno da radi.

- Ne mogu da radim jer sama brinem o njoj i svo slobodno vreme koristimo da vežbamo. Rehabilitacije bi trebalo da pokrije Socijalno osiguranje. Za mesečne troškove nam je potrebno ko 35.000 dinara, ali je i preko toga potrebno za garderobu jer Mila raste.

Samohrana majka Mirjana moli sve humane ljude da pomognu kako bi Mili omogućili rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje i neophodne lekove.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001695962-07

Uplatom na devizni račun: 160-6000001694216-07

IBAN: RS35160600000169421607

SWIFT: DBDBRSBG

PayPal: paypal.me/pokrenizivotsrb

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.