NA SNAZI UPOZORENJA RHMZ NA VISOKE TEMPERATURE: Temperatura će ići i do 38 stepeni!
Vrućina, Foto: Tamara Trajković

VREME U SRBIJI

NA SNAZI UPOZORENJA RHMZ NA VISOKE TEMPERATURE: Temperatura će ići i do 38 stepeni!

U Srbiji će sutra biti malo svežije

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas na svom sajtu upozorenje na visoke temperature koje će pogoditi Srbiju tokom 3. i 4. avgusta 2023.

„U četvrtak i petak na području Srbije pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 38 °C. U četvrtak i petak u Beogradu takođe veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 35 °C“, stoji u saopštenju.

U Srbiji će sutra biti malo svežije – ujutro i pre podne promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskom sa grmljavinom, dok će sredinom dana i po podne doći do razvedravanja. Vetar slab i umeren severozapadni, po podne u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 19 °C, najviša od 28 do 32 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ada Ciganlija, vrućina, Leto
foto: Nenad Kostić

I u Beogradu će biti malo svežije. Pre podne će biti promenljivo oblačno, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak očekuju se ujutro. Od sredine dana počinje razvedravanje. Vetar slab do umeren severozapadni, po podne u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 19 °C, najviša oko 28 °C.

Nakon toplog talasa u četvrtak i petak, u Srbiji se za vikend očekuje zahlađenje za 10 do 15 stepeni, u subotu u svim krajevima mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama, a u nedelju ujutro i pre podne na istoku i jugu još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. U nedelju uveče na severu i zapadu, a tokom noći ka ponedeljku i u ostalim krajevima, doći će do novog prolaznog naoblačenja sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Zatim pretežno sunčano, a od utorka se očekuje i manji porast temperature, preneo je Tanjug.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.