CRNI OBLACI USKORO STIŽU U SRBIJU, DONOSE NAM HLADNIJI TALAS: Šta znači jak grmljavinski sistem?
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

vremenska prognoza

CRNI OBLACI USKORO STIŽU U SRBIJU, DONOSE NAM HLADNIJI TALAS: Šta znači jak grmljavinski sistem?

Četvrtak i petak doneće sunčano i veoma toplo

Objavljeno: 12:07h

Nakon vedre noći, u većini predela i relativno sveže, osim kod nas. Ipak, pre Meteorolozi "Weather2Umbrella" najavili su da će u utorak u Srbiji biti sunčano i toplo, uz temperature od 29 do 33 stepeni Celzijusa, u Beogradu će biti do 31 stepen Celzijusa.

Grmljavinske oluje u regionu

- Tokom dana iznad Alpa se očekuje formiranje veoma snažnih grmljavinskih sistema. Oni će do kraja dana i večeri zahvatiti Sloveniju, sever Hrvatske i zapad Mađarske i doneti ovim predelima veoma jake grmljavinske oluje i obilne pljuskove, ali i opasnost od grada, veoma jakih gromova i nepogoda - piše u vremenskoj prognozi.

Ovaj sistem će se odraziti i na Srbiju u vidu umerenog naoblačenja u severnim i centralnim predelima. Ipak, grmljavinski i olujni sistem u nastavku večeri premeštaće se dalje na istok preko Slavonije.

Kakve nepogode se očekuju kod nas?

- Dobra vest je da će na svom putu ka Srbiji ovaj snažan grmljavinski sistem postepeno slabiti. Do Vojvodine će stići uglavnom nakon ponoći, odnosno u drugoj polovini noći i u sredu ujutro i to kao znatno oslabljen u odnosu na Sloveniju i Hrvatsku. Ipak, u delovima Vojvodine očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ali opasnosti od jačih oluja i nepogoda nema - kažu u "Weather2Umbrella".

Kiša, Čačak
foto: RINA

Za vikend stižu zahlađenje i jače oluje

U sredu pre podne, osim u Vojvodini, lokalni pljusak sa grmljavinom očekuje se ponegde i u delovima južnije od Save i Dunava. U drugom delu dana u svim predelima Srbije biće suvo i pretežno sunčano.

Četvrtak i petak doneće sunčano i veoma toplo, a znatno jače zahlađenje i pogoršanje vremena očekuje se tokom vikenda, uz obilnije padavine i uz mogućnost nepogoda i jačih oluja.

04:02

OPASNOST PO ZDRAVLJE: BEZ OVOGA NE IZLAZITE NAPOLJE! Kardilog preoručuje mere zaštite, hidratacije i ishrane tokom letnjih vrućina

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.