KRUŠEVLJANIMA PRESELO LETOVANJE: Putovali skoro 25 sati, noć proveli na stanici, vagonom se klackali do Požege!
Autobuska stanica u Kruševcu, Foto: Printscreen/RTS

užas

KRUŠEVLJANIMA PRESELO LETOVANJE: Putovali skoro 25 sati, noć proveli na stanici, vagonom se klackali do Požege!

Problema je bilo od početka putovanja

Objavljeno:

Kruševljani koji su u subotu popodne krenuli sa odmora kući, zbog neispravnog vozila koje je isključeno iz saobraćaja u Sutomoru, stigli su tek sinoć, posle više od 25 sati.

Problema je bilo od početka putovanja

Puni utisaka sa letovanja krenuli su kući Kruševljani autobusom "Jokić" prevoza iz Herceg Novog i drugih primorskih gradova. Nažalost problema je bilo od starta kažu putnici.

"Autobus nije ni za gradsku vožnju"

"Bukvalno onaj autobus nije bio ni za međugradsku, ni za gradsku vožnju”, kaže Sandra Stamenković, putnica.

“Svi su primetili da nešto nije u redu čak i mi koji se toliko ne razumemo u autobuse i automobile, srećom imali smo putnika koji se u to i te kako razume i onda je on prijavio to policiji koja je sprečila veliku katastrofu, kretanje na dalek put bez kočnica", navodi putnica Jasmina Savić Knežević.

Kruševac
foto: Printscreen/RTS

"Oni su odmah na stanici u Sutomoru isključili autobus iz saobraćaja. Vlasnika, mislim da je vlasnik i vozač, priveden je u crnogorsku policiju. Čovek koji je ostao sa nama, njegov kolega obećao nam je da će dok je policija bila tu za dva sata da dobijemo novi autobus, međutim to se nije desIlo."

Noć proveli na autobuskoj

Putnici su noć proveli na autobuskoj stanici. Železnica Crne Gore obezbedila je vanredno jedan vagon do Požege. Karte su morali da plate. Do Kruševca su ih prevezli rođaci i prijatelji automobilima.

"Odgovoran za sve ovo je prevoz s kojim Jugoprevoz kooperira, ali i Jugoprevoz snosi odgovornost. Ja sam kartu kao i svi putnici kupila ovde u Kruševcu”, priča Jasmina Savić Knežević, putnica.

Novac refundiran, autobus na vanrednom tehničkom pregledu

"Što se konkretno Jugoprevoza tiče mi smo u tom slučaju kada radimo kao kooperanti u obavezi da prodajemo samo karte za tog prevoznika, mi nikakve druge ingerencije nemamo. Ono što mi možemo da pomognemo ljudima koji su oštećeni i nisu se prevezli do određene destinacije da slobodno svoj novac mogu da potražuju, da bi im vratili jer usluga nije odrađena kako treba i kako je planirano", kaže Saša Stanić, šef međugradskog saobraćaja Jugoprevoz Kruševac.

Putnicima je već juče novac refundiran, troškovi vozne karte takođe će biti nadoknađeni, a od predstavnika Jokić prevoza smo dobili informaciju da je autobus na vanrednom tehničkom pregledu i da će nam nakon toga proslediti zapisnik.

04:29

Krenimo na putovanje kamperom!

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.