2 DELA SRBIJE VEĆ NA UDARU GRMLJAVINE I PLJUSKOVA: Evo kad stiže i u ostale krajeve
Grmljavina, Foto: Kurir, Instagram/moj_beo_grad_

VREME U SRBIJI

2 DELA SRBIJE VEĆ NA UDARU GRMLJAVINE I PLJUSKOVA: Evo kad stiže i u ostale krajeve

Dnevna temperatura će biti u padu

Objavljeno: 08:27h

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje je ujutru zahvatilo severne i zapadne krajeve do kraja dana će se proširiti i na ostale predele Srbije, objavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

- Dnevna temperatura će biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na jučerašnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 32 °S na jugoistoku - navodi RHMZ.

Oni su, kako samo već objavili izdali dva upozorenja zbog nepogoda.

RHMZ je jutros u 6.30 sati izdao najnovija dva upozorenja:

- Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) koje je jutru zahvatilo severne i zapadne krajeve do kraja dana proširiće se i na ostale predele Srbije. U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s) - navodi se u upozorenju.

Grmljavina, Beograd
foto: Printscreen, Dragana Udovičić

Drugo je posebno za naglu promenu vremena u Beogradu.

- Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature danas tokom dana usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

01:50

NOVA OPASNOST! SUPERĆELIJSKE OLUJE DONOSE LOPTASTU MUNJU Meteorolog otkrio retku pojavu koja može da izazvati ENORMNU ŠTETU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.