RHMZ OBJAVIO 2 UPOZORENJA, JEDNO SE TIČE CELE ZEMLJE: Stiže HLADNI TALAS, budite spremni NA VREMENSKI OBRT
Kiša, Foto: RINA/ Printscreen/Instagram/192_rs

VREME U SRBIJI

RHMZ OBJAVIO 2 UPOZORENJA, JEDNO SE TIČE CELE ZEMLJE: Stiže HLADNI TALAS, budite spremni NA VREMENSKI OBRT

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno

Objavljeno: 07:59h

Hladni front ušao je sinoć u Srbiju i spustio temperature u celoj zemlji za oko 15 stepeni. Na snazi je i dalje upozorenje RHMZ na naoblačenje sa kišom i plјuskovima, na jake grmlјavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, kao i olujni vetar. Nevreme je juče popodne prvo zahvatilo Vojvodinu, gde su se u najvećem problemu našli ljudi koji u toku prethodnih oluja ostali bez krova nad glavom. Prema prvim izveštajima, nevreme najavljivano za noćas nije bilo ni približno jakog inteziteta kao prethodnih dana.

Na snazi su dva RHMZ upozorenja na naglu promenu vremena za Beograd, ali i celu Srbiju.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) koje je jutru zahvatilo severne i zapadne krajeve do kraja dana proširiće se i na ostale predele Srbije.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

U Srbiji danas osetno svežije

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a samo će ujutro i pre podne na jugu i istoku biti pretežno sunčano.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

U zoni najjačih razvoja očekuju se grad, velika količina padavina za kratko vreme, kao i jak i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine. saopštio je RHMZ.

Najniža temperatura od 18 do 22, a najviša dnevna od 22 na severu do 32 stepena na jugu Srbije.

U Beogradu oblačno

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ujutru u pojedinim delovima grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, velikom količinom padavina za kratko vreme i olujnim vetrom koji može dostizati i udare orkanske jačine.

U videu koji sledi pogledajte kako će se kretati hladni front do danas u 18 časova i kojom brzinom će obarati temperaturu.

Dolazak hladnog talasa u Srbiju

Pri prolasku hladnog fronta pravac duvanja vetra se menja u smeru kazaljke na satu na severnoj Zemljinoj hemisferi, i obrnuto od kazaljke na satu na južnoj hemisferi.

Upozorenje za Beograd

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature danas tokom dana usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Žuti meteoalarm za celu Srbiju

Na snazi je žuti meteoalarm za celu zemlju.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ
02:18

OLUJNI FRONT MOŽE IMATI RAZORNU MOĆ KAO TORNADO, A MOŽE SE JAVITI U SRBIJI! Eksperti: To su orkanske brzine preko 100 km na čas

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.