RHMZ UPOZORAVA NA NOVI TALAS VRUĆINA: Biće i do 40 STEPENI, a od ovog DATUMA PREOKRET
Foto: Zorana Jevtić

paklenjak

RHMZ UPOZORAVA NA NOVI TALAS VRUĆINA: Biće i do 40 STEPENI, a od ovog DATUMA PREOKRET

U utorak u većem delu sunčano i još toplije - u centralnoj i južnoj Srbiji sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepen

Objavljeno: 07:23h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će maksimalna temperatura u većini mesta danas biti od 34 do 37 stepeni Celzijusa, dok će sutra u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije - od 37 do 40 stepeni.

RHMZ je upozorio i na naglu promenu vremena u utorak krajem dana na severu zemlje, a u sredu i u ostalim krajevima, uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni.

Prema vremenskoj prognozi u zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine, preko 28 m/s.

Vreme u Srbiji

U većem delu Srbiji danas sunčano i osetno toplije, a krajem dana i u toku noći u Bačkoj i Banatu moguća je izolovana pojava pljuskova i grmljavine.Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 34 do 37 stepeni, saopštio je RHMZ.

Vrućine
foto: Zorana Jevtić

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uvee u skretanju na jugoistočni. U Beogradu sunčano i toplije. Najniža temperatura oko 22, a najviša oko 36 stepeni. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uvee u skretanju na jugoistočni.

Vreme u Srbiji do 31. jula

U utorak u većem delu sunčano i još toplije - u centralnoj i južnoj Srbiji sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepen.

Krajem dana na severu, a u sredu i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni.

RHMZ
foto: Ptintscreen/RHMZ

U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jaine.

U četvrtak razvedravanje uz pojačan severozapadni vetar i osetno svežije, a uz više promenljive oblačnosti samo će sredinom dana i posle podne lokalno biti uslova za kratkotrajnu kišu. Maksimalna temperatura od 23 do 27, samo na istoku i jugu zemlje još ponegde do 30 stepeni.

U petak i subotu, 28. i 29. jula, jutra sveža, tokom dana sunčano i umereno toplo. Novo prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom očekuje se u subotu krajem dana na severu, a u nedelju, 30. jula, i u ostalim krajevima.

U ponedeljak pojačan severozapadni vetar, uz postepeno razvedravanje sa severa.

Bonus video:

01:07

DANAS JE NAJTOPLIJI DAN, A DOLAZI NAM JOŠ PAKLNIJE VREME Ristić: Ovaj deo Srbije očekuju pljuskovi, NA ZLATIBORU TROPSKA NOĆ

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.