ZATVORENICI POKAZALI HUMANOST NA DELU: Prikupilo 600 kilograma ČEPOVA, a RAZLOG je NEVEROVATAN!
Zatvor / ilustracija, Foto: RINA

svaka čast!

ZATVORENICI POKAZALI HUMANOST NA DELU: Prikupilo 600 kilograma ČEPOVA, a RAZLOG je NEVEROVATAN!

Ogromnu podršku su pružili osuđenici u KPZ u Nišu kada su 2018. godine odlučili da zajedno sa zaposlenima, doniraju novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe

Objavljeno:

Osuđena lica i zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac (Zabela) prikupili su više od 600 kilograma čepova u humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ za kupovinu medicinskog pomagala za osobu sa invaliditetom sa teritorije Braničevskog okruga.

- Zaposleni i osuđenici u ovom zavodu od 2017. godine aktivno učestvuju u akciji pomoći osobama sa invaliditetom i do sada je prikupljeno nekoliko tona čepova koji su predati fondaciji „Čep za hendikep“. Fondacija je iz tog razloga dodelila priznanje ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, a tokom posete predstavnika fondacije Zabeli dogovoreno je da se održi serija predavanja na temu mehanizama prevazilaženja životnih teškoća uz podršku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija - kazali su za agenciju RINA u KPZ Požarevac. Ova akcija je samo jedan u nizu primera humanosti osuđenih lica koji su ranijih godina svoj novac izdvajali u raznim akcijama.

Zatvor / ilustracija
Zatvor / ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Skoro 200 osuđenika iz Zabele se 2020. godine u jeku pandemije korona virusa odreklo dela novca koji su dobili od države u iznosu od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije i usmerili ga za lečenje bolesne dece.

Oko 4.700 osuđenih lica u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) pokazalo je ponovo te godine empatiju odlukom da ustupe svoje suve obroke najsiromašnijim građanima.

Ogromnu podršku su pružili osuđenici u KPZ u Nišu kada su 2018. godine odlučili da zajedno sa zaposlenima, doniraju novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u tom gradu.

Bonus video:

04:33

BIVŠI ZATVORENICI SE VRAĆAJU KRIMINALU ZBOG POSLODAVACA?! Advokat: Ne mogu da nađu posao zbog protivpravne diskriminacije

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.