EVO KAKVO NAS VREME ČEKA SLEDEĆE NEDELJE: Jednom delu Srbije prete pljuskovi i grmljavinske nepogode
Vreme sledeće nedelje, Foto: Emilija Jovanović

vreme u srbiji

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA SLEDEĆE NEDELJE: Jednom delu Srbije prete pljuskovi i grmljavinske nepogode

Jutarnja temperatura u nedelju biće od 10 do 18°C, u Beogradu do 17°C, a tokom dana od 29 do 33°C, u Beogradu do 31°C

Objavljeno:

Ovog vikenda došlo je do stabilizacije vremena i to je uvod u toplotni talas koji će tokom sledeće sedmice doneti vrlo visoke temperature.

U Srbiji će tokom ovog vikenda biti sunčano i prijatno toplo, a naročito će biti prijatna, ugodna i sveža noć ka nedelji i ponedeljku, u dolinama i kotlinama sa maglom.

Jutarnja temperatura u nedelju biće od 10 do 18°C, u Beogradu do 17°C, a tokom dana od 29 do 33°C, u Beogradu do 31°C.

Sledeće sedmice biće sunčano i veoma toplo, a već od ponedeljka nas očekuje i vrela vazdušna masa, porekom sa severa Afrike, a koja će pod uticajem termičkog grebema sa jugozapada, stići preko Mediterana do Srbije.

Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak biće od 32 do 36°C, u Beogradu do 34°C u ponedeljak, odnosno 35°C u utorak.

U sredu sunčano i još vrelije, maksmalna temperatura biće od 34 do 38°C, u Beogradu do 36°C.

Velika Britanija, Vrućina, Leto, Toplotni talas, Engleska
foto: Profimedia

I noći će biti vrlo toplo, u Beogradu i u Vojovidini neugodno tople i tropske, jer se minimalne temperature neće spuštatai ispod 20°C, u Bepogradu ni ispod 24°C.

U sredu posle podne i u četvrtak pre podne preko severnih predela Srbije sa područja Alpa preko Panonske nizije premeštaće se oslabljeni hladni front, uz ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u delovima Vojvodine. Atmosfera bi u ovom delu Srbije mogla da burno odraguje i u vidu veoma jakih grmljaviskih nepogoda sa gradom. Reč će biti o sistemima veoma lokalnog karaktera i na malom prostoru, tako da će skoro veći deo Srbije biti potpuno suv.

Veoma toplo nastaviće se i u drugoj polovini sledeće sedmice.

Prema trenutnim prognozama značajnijeg zahlađenja sa padavinama nema u naredne dve nedelje i do njega bi moglo doći tek oko 25 jula. Do tada nas očekuje najtopliji deo ovog leta.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.