TURISTI ŠOKIRANI CENAMA I PONAŠANJEM NA SVETOM STEFANU: Ležaljka pre 2 godine koštala 120 evra, sad naplaćuju i OVO
Sveti Stefan, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

TURISTI ŠOKIRANI CENAMA I PONAŠANJEM NA SVETOM STEFANU: Ležaljka pre 2 godine koštala 120 evra, sad naplaćuju i OVO

Od maja 2021. godine ovaj hotel bio je zatvoren za turiste

Objavljeno:

Grad hotel Sveti Stefan kod Budve, konačno je otvoren za dnevne posete turista nakon dve godine. Ipak, ova vest je više rastužila nego obradovala građane. Svi koji žele da posete ovu luksuznu plažu, koja je prethodnih sezona bila besplatna i dostupna svima, moraće "debelo" da plate. Sveti Stefan je sada moguće posetiti tokom dana i to po ceni od 25 evra za odrasle. Za decu do 12 godina, potpuno je besplatno. Cenu jednosatnog izleta turisti smatraju previsokom. Sa tim su saglasni i aktivisti iz Inicijative za vraćanje Svetog Stefana u potpuno vlasništvo države koji ističu da će se zalagati da cena bude niža, jer misle da je suviše visoka.

"U svakom slučaju, stvari su se pomerile sa mrtve tačke. Ima još dosta prostora da se režim pristupa ostrvu na kraju i donekle uskladi sa Faro konvencijom Saveta Evrope i preporukama Europa Nostra, ali još smo daleko od toga. Očekujemo da Sveti Stefan bude otvoren za dnevne posete i u zimskom periodu uz smanjenu cenu ulaznice za građane Crne Gore. Ovo je korak bliže ka Novom Svetom Stefanu kao otvorenom gradu, večnom i neuništivom, koji će možda jednog dana biti stavljen i pod zaštitu Uneska. Na drugoj strani, ostaje još puno otvorenih problema koji se moraju rešavati u skladu sa zakonima Crne Gore i međunarodnim konvencijama", istakli su.

Zašto je kapija bila zatvorena prethodnih godina?

Podsetimo, od maja 2021. godine ovaj hotel bio je zatvoren za turiste, ili bolje rečeno otvoren za sve one koji su besplatno želeli da uživaju u čarima Svetog Stefana. Do tada je bio pod zakupom Aman Resorta, koji objedinjuje luksuzne hotele u 20 država uključujući neke od najpoznatijih hotela na Budvanskoj rivijeri.

Sveti Stefan
foto: Profimedia

Ovaj gigant je tokom prethodne dve godine odlučio da ne uzme pod zakup ova dva luksuzna objekta, čime je kupanje na čuvenoj Kraljičinoj plaži postalo dostupno svima. Tokom prošle godine pojavile su se spekulacije da ovaj kompleks želi da kupi poznati srpski biznismen Miodrag Kostić Kole, ali dogovor između njega i crnogorske vlade nije postignut.

Ležaljka 2020. godine koštala 120 evra

Inače, Kraljičina plaža kao i sam Sveti Stefan važe za papreno skupo mesto, što dokazuju i cene ulaska u ove komplekse iz prošlih godina. Do 2020. godine one koji bi želeli da uđu na Sveti Stefan dočekao bi natpis "Korišćenje kompleta za plažu je obavezno. Svaka osoba koja ne poštuje pravila plaže biće procesuirana", što je značilo da ukoliko samo želite da kročite na plažu morate da platite 120 evra.

Na hotelskoj svetostefanskoj plaži bilo je nešto 'jeftinije' i komplet za plažu koštao je 'čak' 20 evra manje. Oni kojima je dovoljno da budu na plaži par sati, posle podne prolazili su upola jeftinije. U ovu cenu uračunat je bio i garantovani mir, diskrecija, voda, sokovi i voće.

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.