BAKA MILKA IPAK NEĆE OSTATI NA ULICI! Grad Novi Sad će naći rešenje, pomažu i komšije velikog srca
Kuća Milke Grbić, Foto: Printscreen/Youtube/novosadskatelevizija

SVAKA ČAST

BAKA MILKA IPAK NEĆE OSTATI NA ULICI! Grad Novi Sad će naći rešenje, pomažu i komšije velikog srca

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Siler istakao je da Milka može da se obrati Gradu za pomoć i da se vidi na koji način mogu da joj pomognu

Objavljeno: 10:30h

Milka Grbić živela je 26 godina, sa svojim suprugom, u prostorijama Jevrejske 13 u Novom Sadu. Kako je rekao njen komšija, Aco Necić, sinoć su u dvorištu bili i policija i predstavnici Centra za socijalni rad. Prema njegovim rečima, žena je odbila pomoć, piše Dnevnik.rs

- Žena je tu 26 godina, sa njenim bolesnim mužem. Radila je u pekari "Hleb". Oni su nju na mučki način juče izveli, isterali. Ona odbija svaku saradnju, nema gde. Ima penziju, ima sestru, malo rodbine. Nudili su joj pomoć, stan. Posebno tu jedan Toma, nudio joj je da pređe da živi u Vase Stajića, da ne plati ni dažbine, ona je i to odbila- objašnjava komšija.

Baka Milkin dom
Baka Milkin domfoto: Printscreen/Youtube/novosadskatelevizija

U Jevrejsku 13 danas su došli i predstavnici Grada kako bi Milki ponudili pomoć. Međutim, ona danas nije bila dostupna.

- Otkako je juče započeo ceo ovaj događaj, zaposleni iz Centra za socijalni rad bili su prisutni ovde, pratili sve šta se dešava, sinoć do ponoći dežurna radnica bila ovde. Morali smo da se pripremimo prvo, da vidimo šta imamo od dokumentacije, da bismo došli da razgovaramo sa gospođom Milkom, ali nažalost nismo je našli. Dobrodošla je i sutra radimo - rekla je članica Gradskog veća za socijalnu politiku, brigu o deci i porodici Danijela Kostić.

Pomoćnik gradonačelnika Ivan Siler istakao je da Milka može da se obrati Gradu za pomoć i da se vidi na koji način mogu da joj pomognu.

Milka Grbić
Milka Grbićfoto: TWITTER/PRINTSCREEN/@RADIO021

- S obzirom da vidimo ove stvari u kakvom su stanju da vidimo šta možemo hitno da uradimo, da li da je smestimo u prihvatilište, da li je slučaj za Centar za socijalni rad... U svakom slučaju, tu smo, nismo je ostavili na cedilu i želimo da stanemo na put pogrešnim natpisima o tome da gospođi niko nije izašao u susret. Mi smo kao i za svakog sugrađanina tu u svakom momentu - naglasio je Siler.

Kako pišu novosadski mediji, Milka Grbić je iseljena na osnovu sudske presude naslednika firme u kojoj je radila, kao invalid rada i od kojih je na privremeno korišćenje dobila prostoriju na korišćenje. Mediji dodaju da Milka nije znala da se protiv nje vodi postupak i da kada je već presuđeno prošle godine saznala da mora da se iseli.

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.