OVO JE BAKA MILKA (68) KOJA JE ISELJENA IZ SVOG STANA U NOVOM SADU: Evo ko je kupio dom u kome je ŽIVELA!
Milka Grbić, Foto: TWITTER/PRINTSCREEN/@RADIO021

POTRESNO

OVO JE BAKA MILKA (68) KOJA JE ISELJENA IZ SVOG STANA U NOVOM SADU: Evo ko je kupio dom u kome je ŽIVELA!

Milka Grbić je više puta tražila odlaganje izvršenja dok se ne snađe

Objavljeno: 10:48h

Nakon 25 godina življenja u domu koji je dobila na korišćenje Milka Grbić (68) iz Novog Sada izbačena je ulicu. U stan se uselila kao zaposlena u nekadašnjem preduzeću "Hleb" koje je zatvoreno nakon postupka likvidacije u decembru 2017.

Iz njega je iseljena 5. jula ove godine kao penzionerka sa malim primanjima, kako je sama navela.

Stan, koji je Milka dobila na korišćenje, nalazi se u Ulici Jevrejska 3 u Novom Sadu. Pre likvidacije preduzeća "Hleb" nalazio se u vlasništvu ove firme. Nakon prodaje imovine nekadašnjeg preduzeća "Hleb" stan se našao u vlasništvu kompanije "Don Don" iz Beograda. Ova kompanija kupila je imovinu preduzeća "Hleb".

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/novosadskatelevizija

"Gospođa Milka Grbić je penzionerka koja je radila u preduzeću "Hleb doo" iz Novog Sada. Tokom rada u tom preduzeću dobila je predmetni prostor na korišćenje, a po osnovu ugovora o korišćenju stana. Nikada nije od preduzeća otkupila stan u kome je živela, niti ga je pribavila na bilo koji drugi način. Protiv nje je od strane tog istog preduzeća vođen parnični postupak radi iseljenja iz stana. Taj postupak je nastavio da vodi novi vlasnik nakon kupovine pravnog lica "Hleb doo"", objasnili su za MONDO iz kompanije "Don Don".

Kako su naveli iz kompanije, Osnovni sud u Novom Sadu doneo je pravnosnažnu i izvršnu odluku, kojom je Milka Grbić obavezana da iseli predmetni prostor od svih lica i stvari i preda ga u državinu vlasniku. Prema tvrdnjama iz kompanije "Don Don", iseljena penzionerka nije dobrovoljno izvršila obavezu iz presude i vlasnik objekta je pokrenuo postupak radi prinudnog izvršenja.

1 / 3 Foto: Tamara Trajković

"Milka Grbić je više puta tražila odlaganje izvršenja dok se ne snađe ali je svaki put iznova tražila isto bez namere da zaista tako i učini. Od strane vlasnika predmetnog objekta kompanije "Don Don" Milki Grbić je ponuđen svaki vid pomoći: novčana, krov nad glavom, smeštaj za stvari, novac za hranu i to koliko bude vremenski potrebno da se snađe. Milka Grbić je odbila svaki vid pomoći, nerazumno i na svoju štetu. Odbila je pomoć Centra za socijalni rad koji je mogao da je smesti u kapacitete kojima raspolaže. Nije želela da ostavi stvari. Milka Grbić je odbila i svaku medicinsku pomoć. Smatramo da je ovakvo ponašanje u najmanju ruku samo na njenu štetu i da bi se neosnovano podigla medijska pažnja", navedeno je za MONDO iz kompanije "Don Don".

Iz kompanije su istakli da je ceo postupak izvršenja radi iseljenja i predaje poseda vlasniku, prema njihovim rečima, sproveden na zakonit i jedino dozvoljen način uz prisustvo javnog izvršitelja, intervenciju policije, Centra za socijalni rad, punomoćnika i svedoka.

Izvršitelj koji je sproveo postupak iseljenja Milke Grbić iz stana, ranije je izjavio da je penzionerka iseljena na osnovu pravosnažnog rešenja o izvršenju. "Prethodno je dobila pravosnažnu presudu po kojoj nije postupila. Presudu je doneo Osnovni sud u Novom Sadu. Milki je naloženo da stan preda milom, ali ona nije htela. Sve je pokriveno pravosnažnim sudskim odlukama, ne može svako da radi šta hoće. Svako mora da poštuje pravosnažne sudske odluke, pa i ona", objasnio je ranije za MONDO.

Milka Grbić je nakon iseljenja iz stana izjavila za 021. rs da će spavati u kolima i da ne postoji osnov po kom su je izbacili i da nije dobila nikakvu presudu. "Nemam gde da odem, spavaću u kolima. A gde da odem na mesec dana i da spavam, pa šta ću sa ovim stvarima, ne mogu da ih kupim od 27.000 penzije", kazala je Milka.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.