ĐACI UŽIČKE GIMNAZIJE NAJBOLJI NA PRIJEMNOM ZA MEDICINU:Oglasila se DIREKTORKA njihove škole i otkrila TAJNU USPEHA
Gimnazija u Užicu, Foto: Printscreen/youtube/ Televizija 5 Užice

svaka čast!

ĐACI UŽIČKE GIMNAZIJE NAJBOLJI NA PRIJEMNOM ZA MEDICINU:Oglasila se DIREKTORKA njihove škole i otkrila TAJNU USPEHA

Direktorka je navela da je ova škola najstarija u Zapadnoj Srbiji, ali i u među 5 najstarijih u celoj zemlji

Objavljeno:

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Lazar Davidović danas je sve šokirao izjavom. Kako je naveo, čak 21 posto vukovaca nije položilo prijemni za ovaj fakultet, a onda je otkrio i iz kojih škola su ove godine došli ubedljivo najbolji polagači. Prva dva mesta ne pripadaju Beogradu.

- Užička gimnazija je na visokom prvom mestu, oni koji rukovode tom gimnazijom zaslužuju pohvale, na drugom je Šabačka, pa Četrnaesta beogradska gimnazija, pa Deveta i Deseta. Jedna značajna konstatacija je da 21 posto nosilaca Vukove diplome nisu položili prijemni - istakao je dr Davidović.

prof. Davidović
prof. Davidovićfoto: Printscreen/RTS

Da iza ovakvog uspeha stoji izuzetan i naporan rad, kao i posvećenost celokupnog osoblja škole za Telegraf.rs otkrila je direktora užičke gimnazije Biljana Grujičić. Odmah smo je pozvali da prokomentariše ovaj neverovatan podatak - da su njeni đaci, narodski rečeno, "oduvali" sve ostale.

- Tajna uspeha krije se u ogromnoj posvećenosti i radu. Uspesi užičke gimnazije su tradicija koja se svake godine nastavlja - rekla nam je.

Direktorka je navela da je ova škola najstarija u Zapadnoj Srbiji, ali i u među 5 najstarijih u celoj zemlji.

- Sledeće godine proslavljamo veliki jubilej, čak 185. godina postojanja.

Neverovatan trud i posvećenost koje profesori svakodnevno pružaju deci rezultirali su brojnim nagradama sa republičkih takmičenja, i to upravo iz oblasti fizike, matematike, hemije i biologije, pa nije čudo što su užički maturanti u samom vrhu na medicini.

- Upravo zbog ovakvih talenata imamo i specijalizovana odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima- istakla je direktora.

Jedini "problem" ove škole, kako direktorka kaže, su smanjeni kapaciteti, jer su pre samo nekoliko godina imali 6 odeljenja, danas je to čak osam, a i dalje je veliko interesovanje za ovu školu.

Inače, kao i svake godine, interesovanje za Medicinski fakučtet u Beogradu je bilo ogromno. Konkurisalo je čak 1.068 kandidata, a bilo je mesta samo za njih 500.

Međutim, profesor Davidović posebno je istakao kandidate užičke gimnazije, koji su na prijemnom ispitu pokazali izuzetno znanje.

Bonus video:

02:38

NASTAVAK PRIJEMNIH ISPITA ZA BUDUĆE BRUCOŠE

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.