SRPKINJA IMALA NEOBIČNU MOLBU ZA TURISTE U GRČKOJ: Njena HUMANA MISIJA izavala HAOS na društvenim mrežama
Plaža, Foto: EPA MALTON DIBRA

burne reakcije

SRPKINJA IMALA NEOBIČNU MOLBU ZA TURISTE U GRČKOJ: Njena HUMANA MISIJA izavala HAOS na društvenim mrežama

"Zdravo svima, htela bih da zamolim ljude dobre volje koji će u narednom periodu boraviti na Tasosu (Potos)" počnje njena objava

Objavljeno:

Na jednoj od Fejsbuk stranica posvećena onima koji letuju u Grčkoj svakodnevno možemo videti objave ljudi koji žele da podele neko svoje iskustvo ili potraže neku pomoć. Međutim, jedna objava ovih dana je nešto što do sada nismo baš videli.

Na Fejsbuk stranici "Grčka info", žena po imenu Bika objavila je post koji je oduševio mnoge. Naime, ona je zamolila one koji će u narednom periodu letovati na Tasosu, da se pobrinu o biljci koja je tek počela da raste i koja je bila njena obaveza dok je bila u Potosu.

"Zdravo svima, htela bih da zamolim ljude dobre volje koji će u narednom periodu boraviti na Tasosu (Potos). Na plaži smo na početku našeg letovanja našle biljku koja je tek počela da raste, priroda je našla način da produži vrstu, a mi smo tu da joj pomognemo.

Biljka / Ilustracija
Biljka / Ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/ Plants Bank

Mi smo je zalivale i brinule o njoj predhodnih 20 dana, sutra se vraćamo kući, pa se nadam da će se naći neko da nastavi da brine o njoj. Počela je lepo da raste i da se razvija, to je jedan minut vašeg jutra i večeri da joj date slatku vodu, i ona će biti srecna.

Biljka se nalazi na glavnoj plaži, odmah posle ležaljki.

Veliki pozdrav grupi, posebno ljudima koji ce biti u Potosu i brinuti o biljki", napisala je Bika.

Njena objava izazvala je brojne pozitivne komentare ali i ohrabrenje da će biljka i u narednom periodu biti u dobrim rukama jer su mnogi potvrdili da će brinuti o njoj.

"I tako... za neku godinu će neko tu sedeti u hladovini. Baš lepo", "Ima još nade za nas... živi bili, divan gest", "Joj svaka vam čast", bili su samo neki od komentara.

Za njima, bilo je i onih kojima je svojom dobrotom popravila dan.

Plaža
Plažafoto: EPA / Malton Dibra

"Vi ste divna duša, hvala vam što postojite. Ulepšali ste mi dan" napisala je jedna članica ove grupe.

Da li će obećanje biti ispunjeno?

Što je najbitnije, bilo je više onih koji su obećali da će se o brinuti o biljci.

"U nedelju putujemo za Potos, dajem obećanje da ćemo je pronaći i brinuti se o njoj za vreme našeg boravka tamo!", "Sutra dobija vodu biljka, ako ne ujutro čim se vratimo sa neke plaže, tu se kupamo bar jednom u toku dana do 8.7. Pozdrav svima", bili su komentari onih koji su voljni, baš kao i Bika da pomognu da biljka opstane.

Ipak, par komentara je bilo sa drugačijim stavom.

"Human gest. Izvinjavam se ako će ovo izgledati neuljudno ali... ako je već ideja da se spase biljka, mnogo je logičnije biljku presaditi negde pored reke ili mesta gde ima zelenila (što uglavnom znači da ima i vode u zemlji) nego da joj se nosi voda na plazu u pesak gde je vetar slučajno doneo seme?

Primer:

Ako neko slučajno upadne u bunar... logičnije je izvaditi ga iz bunara da živi normalno, nego mu (humano) nositi svaki dan hranu da jede u bunaru", glasio je jedan komentar malo drugačije sadržine.

Šta će biti sa biljkom, ostaje nam da vidimo.

Bonus video:

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.