NEĆE MOĆI DA PRATI VIMBLDON: Baka Petri (83) iz Sremske Mitrovice lekari ZABRANILI da gleda Novaka Đokovića (FOTO)
Petra Besermenji, Foto: Printscreen/RTS

najveći fan

NEĆE MOĆI DA PRATI VIMBLDON: Baka Petri (83) iz Sremske Mitrovice lekari ZABRANILI da gleda Novaka Đokovića (FOTO)

Novakovu sliku čuva pored ikone

Objavljeno:

Osamdesettrogodišnjoj Petri Besermenji iz Sremske Mitrovice Novak Đoković je omiljeni sportista, ali ipak neće moći da gleda njegov nastup na Vimbldonu jer su joj to zabranili lekari, pošto je pre nekoliko godina tokom njegovog meča sa Federerom – doživela infarkt.

Da će Đoković biti veliki čovek, videlo se od deteta, ispričala je baka Petra Besermenji, koja Novakove slike čuva pored ikone. Kaže da joj je simbol svega lepog i viteškog. On joj je motivacija i briga i u mislima često uz decu i unuke. Infarkt se kaže, dogodio, ali su osećanja i posvećenost ostali isti.

Petra Besermenji
Petra Besermenjifoto: Printscreen/RTS

"Ja ne znam zašto sam ja dobila, kad ja njega godinama gledam. Moj muž je njega počeo gledati, nisam ja ni znala, njega tata učio. Ja sam od tada njega zavolela, zavolela, ja njega smatram kao svoju decu. Bila sam tada sama i on je igrao sa jačim od sebe", kaže Petra Besermenji iz Sremske Mitrovice.

Lekarima koji su joj spasli život baka Petra nije priznala da je te noći gledala teniski meč i da je jak stres doživela dok je navijala za Noleta. Izabrani lekar, kasnije, morao je da reaguje.

"On je zabranio da gleda sve njegove mečeve, ali može samo da čuje njegove rezultate. Ona njega zaista voli iz srca i duše i u ovom sada narušenog zdravstvenom stanju bi volela i želela, i ja kao kćerka njena bih volela da joj ostvarim njen životni san samo da ga upozna, da ga zagrli", kaže baka Petrina kćerka Jelica Besermenji.

Odrasla bez roditelja, Petra je naučila da se bori i neguje sportski duh. Učestvovala je i pobeđivala na svim krosevima RTS-a, beogradskom maratonu, streljaštvu, radila u Sportskom savezu. Zato ceni rad, Novakovu upornost i čestit odnos prema životu.

Najveći fan Novaka Đokovića
Najveći fan Novaka Đokovićafoto: Printscreen/RTS

"On je toliko umoran, umoran, i na šljaki i na svemu i opet bude pri kraju, izvuče se", kaže Petra Besermenji.

U nadi da će poruka stići do Novaka, baka Petra mu je poželela da istraje i na predstojećem Vimbldonu osvoji osmu titulu.

Bonus video:

06:38

DA JE NOVAK BIO MALO OŠTRIJI U STAVOVIMA UNIŠTILI BI GA! Dejan Anđus o najboljem reketu sveta: Možda ga nisu prepoznali na vreme

(Espreso / RTS / Gordana Manjenčić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.