OVO JE PRELEPA SRPKINJA KOJA JE ODLIČAN STUDENT U FRANCUSKOJ: Anđela za godinu dana dala po dve godine! (FOTO)
Anđela Lazarević, Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/ANĐELA LAZAREVIĆ

SVAKA ČAST

OVO JE PRELEPA SRPKINJA KOJA JE ODLIČAN STUDENT U FRANCUSKOJ: Anđela za godinu dana dala po dve godine! (FOTO)

Anđela je na fakultetu u Nansiju, od 1.470 studenata izabrana za najboljeg studenta

Objavljeno: 11:53h

Lazarevići su dokaz da se sve može uz marljiv i posvećen rad.

Dragana i Bogdan su iz Peći sa Kosova i Metohije i prošli su mnogo toga u životu, da bi se danas čitava Francuska „poklonila" Anđeli i odala joj veliko priznanje. Lazarevići žive u Mecu, na istoku Francuske, a sada svi znaju njihovu priču.

Nakon povlačenja srpske vojske i policije u junu 1999. godine, oni su napustili Kosovo i Metohiju. Ostavili su svoj dom i krenuli u nepoznato.

Odlučili su da probaju život u inostranstvu i 2010. godine došli su u grad Mec, koji se nalazi na istoku Francuske.

Ova vredna i poštena porodica regulisala je svoj status u Francuskoj 2017. godine, a nakon Anđele dobili su i ćerku Miu i sina Miloša.

Već od samog početka školovanja u Francuskoj Anđela je pokazivala veliko znanje i uz marljiv rad postizala je fantastične rezultate. Dobijala je razne pohvale i priznanja tokom svog osnovnog školovanja a onda je došao trenutak da upiše fakultet i da odluči koje će zanimnje odabrati. Njen izbor su na kraju bile studije medicine.

Pogledajte kako prelepa Anđela izgleda:

1 / 3 Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/ANĐELA LAZAREVIĆ

Ona je u prethodnoj godini postigla takve rezultate na fakultetu da je sada hvali cela Francuska. Za samo jednu godinu, dala je po dve godine i to na čak dva fakulteta - na Medicinskom fakultetu i na Fakultetu fizike i hemije, sa najvišim ocenama. Njeni profesori na oba fakulteta ne štede reči hvale. Govore da odavno nisu videli tako nekog genijalca.

Anđela je na fakultetu u Nansiju, od 1.470 studenata izabrana za najboljeg studenta a nakon toga joj je isto priznanje dobila i na nacionalnom nivou u svojoj branši. A znajući da Francuzi ne prepuštaju ništa slučaju, ponudili su joj već od 2024. godine specijalizaciju kao natprosečnom studentu.

Dobar glas daleko se čuje

Švajcarska je poslala ponudu da stipendira u potpunosti Anđelu i plati joj kompletnu specijalizaciju takođe pod naznakom „natprosečnog studenta". Ova devojka od skoro je dobila francusko državljanstvo ali ne zaboravlja odakle potiče i dolazi. Ona je rekla da joj „srpski duh svakodnevno pomaže da bude prvenstveno bolji čovek i da na najbolji način predstavlja naš narod".

Ona se oglasila i poslala poruku našim mladim ljudima koji žive u inostranstvu:

"Iskreno, ja sam jako vezana za Srbiju, i želim da poručim našim mladim generacijama koje žive ovde da se samo bore, i da na sve načine pokažu našu inteligenciju. Ne sme i ne može nijedna prepreka da zaustavi uspeh naše dece koja su jako inteligentna i borbena, za život gde god se nalaze."

(Espreso/ MONDO/Svi Srbi u Parizu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.