ZAHLAĐENJE NA KORAK OD SRBIJE: Meterolog najavio nagli PAD TEMPERATURE, jake UDARE VETRA i grmljavinske oluje
Zahlađenje, Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

spremite kišobrane

ZAHLAĐENJE NA KORAK OD SRBIJE: Meterolog najavio nagli PAD TEMPERATURE, jake UDARE VETRA i grmljavinske oluje

Novo pogoršanje vremena očekuje se za vikend

Objavljeno:

Pred nama je sunčan i pravi letnji dan. Maksimalna temperatura biće danas od 27 do 31°C, u Beogradu do 30°C.

U ovom času preko centralne Evrope premešta se hladni front i on će već oko podneva stići do severa Vojvodine, pri čemu će početi da duva veoma jak severozapadni vetar, povremeno i sa olujnim udarima i preko 70 km/h. Do 15 časova hladni front preći će preko cele Vojvodine, a oko 15 časova i preko Beograda, tako će ta pojava i u ovim predelima biti praćena jakim severozapadnim vetrom.

Kišovito vreme
Kišovito vremefoto: Beta

Kiša i pljuskovi na severu Srbije očekuje se pred kraj dana i tokom noći, tako da će prethodno hladni front biti propraćen suvim vremenom.

U sredu će u Srbiji biti umereno do pretežno oblačno i osetno svežije. Kiša i pljuskovi ujutro i pre podne očekuju se u severnim, zapadnim i centralnim predelima, pri čemu bi posle podne na severu padavine prestale.

U ostalim predelima Srbije kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se sredinom dana i posle podne.

Intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom sredinom dana i posle podne očekuju se u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim predelima Srbije. U ovim predelima biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima, pri čemu će u kratkom vremenskom intervalu da padne i preko 20-30 mm kiše po kvadratnom metru.

Kiša
Kišafoto: RINA

U sredu će biti hladnije za 8 do 10 stepeni, pri čemu će maksimalna temperatura biti od 20 do 24°C, u Beogradu do 22°C. Toplije će biti na jugu Srbije, uz temperature do 28°C, ali i u tim predelima posle podne po prodoru hladnog fronta u padu, a duvaće jak severozapadni vetar.

Krajem dana sa severa i prema jugu će uslediti razvedravanje.

U četvrtak i petak u Srbiji će biti ponovo sunčano i toplije. Maksimalna temperatura u četvrtak u većini predela biće oko 25°C, a u petak do 30°C.

Novo pogoršanje vremena očekuje se za vikend.

(Espreso / Telegraf / Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.