DANAS PRŽI KAO DA JE 40 STEPENI, A STIŽE VELIKI PREOKRET: Sutra će temperatura pasti i do...
Leto, Foto: Emilija Jovanović

vremenska prognoza

DANAS PRŽI KAO DA JE 40 STEPENI, A STIŽE VELIKI PREOKRET: Sutra će temperatura pasti i do...

U Novom Sadu najavljena temperatura od 35 stepeni, ali je subjektivni osećaj bio kao da je 40

Objavljeno: 18:20h

Danas je temperatura, prema prognozama meteorologa, u pojedinim delovima Srbije dostigla 37 stepeni, a subjektivni osećaj je bio kao da zemlja gori. Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je detaljno prognozu po gradovima, koja se razlikovala od one temperature koju ste osećali.

Tako je, na primer, u Novom Sadu najavljena temperatura od 35 stepeni, ali je subjektivni osećaj bio kao da je 40. U Ćupriji, bilo je 36 stepeni, ali je Ćupričanima delovalo kao da je 41 stepen.

Zašto je to tako?

Leto
Letofoto: Emilija Jovanović

Odgovor leži u tome da subjektivni osećaj temperature predstavlja meru osećaja toplote pri dužem izlaganju ljudskog tela uticaju ekstremno toplog i vlažnog vremena (u periodu od 1. aprila do 31. oktobra).

Od sutra opet zahlađenje

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da se tokom noći očekuju velike količine padavina, ali lokalno, dok u većini mesta ne bi trebalo da bude problema. On je najavio da će doći do pada temperature sutra od sedam do 10 stepeni.

- Najbitnije je da stiže osveženje sa padom temperature od sedam do 10 stepeni, prvenstveno sutra. U nedelju već daleko manje oblaka i manja verovatnoća za kratkotrajnu kišu. Ne bi trebalo da bude nepogoda u nedelju, temperatura slična kao u subotu. Već od ponedeljka sledi blagi porast temperature - navodi Todorović u vremenskoj prognozi.

Bonus video:

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.