HITNO UPOZORENJE RHMZ-A: Danas VRELINA, pa totalni preokret, ove delove zemlje pogađa OLUJNO NEVREME!
Pljuskovi/Ilustracija, Foto: Stefan Stojanović

AU!

HITNO UPOZORENJE RHMZ-A: Danas VRELINA, pa totalni preokret, ove delove zemlje pogađa OLUJNO NEVREME!

Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti narandžasti meteo alarm

Objavljeno:

Tokom poslepodneva i večeri u severnim i zapadnim krajevima Srbije se očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih pljuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm) - najavio je RHMZ.

Tokom večeri na teritoriji Beograda očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada u zoni najintenzivnijih pljuskova, kao i većom količinom padavina za kratak vremenski period (20 do 30 mm).

Kiša, Padavine, Oblačno, Oblačno vreme, Pljusak, kisa
foto: Zorana Jeftić

Vreme danas

Vremenska prognoza za danas kaže da će biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom do 36 stepeni, navodi RHMZ.

-Nailazak izraženog frontalnog sistema iz srednje Evrope do Srbije očekuje se posle podne i uveče. Do krajnjeg severa Bačke i Banata prolazak fronta očekuje se u periodu između 15 i 18 časova, preko ostalih delova Vojvodine i zapadne Srbije između 18 i 21 čas, a preko centralnih krajeva (Šumadija, Pomoravlje) između 21 i 00 časova sa tendencijom daljeg premeštanja na istok i jugoistok u drugom delu noći. (U nestabilnoj vazdušnoj masi ispred fronta izolovano će i ranije posle podne biti kratkotrajne kiše i grmljavine) - navodi RHMZ.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Prolazak frontalne zone preko naše zemlje biće brz, praćen kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim i olujnim severozapadnim vetrom, dok se u zoni najintenzivnijih pljuskova očekuje i pojava grada. Lokalno se prognozira 20 - 30 mm za kratko vreme i udari vetra kratkotrajno jači od 20 - 25 m/s.

Vreme u narednim danima

Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti narandžasti meteo alarm. Sutra tokom dana pljuskovi i grmljavina će biti izraženi na istoku i jugu Srbije (oblast od Borskog i Zaječarskog okruga, Homolja, preko dela Pomoravlja i jugoistočne Srbije ka Kosovu i Metohiji), pa će u ovoj oblasti lokalno pasti i preko 30 mm kiše uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra u zoni najintenzivnijih pljuskova, najavljuje RHMZ.

U nedelju nema uslova za nepogode - smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a kratkotrajna kiša ili pljusak biće mogući još ponegde na istoku i jugoistoku Srbije, kao i u brdsko-planinskim predelima. U ponedeljak (26.06.) u svim krajevima Srbije pretežno sunčano.

03:52

VISOKE TEMPERATURE UTIČU NA PSIHU! Dr Đinđić za Kurir TV objasnio kako nam vrućina NARUŠAVA ZDRAVLJE: Samo ovako ćete ga sačuvati!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.