"HEROJ NAD HEROJIMA": Nemanja zaustavio autobus koji je trebalo da pređe preko SRUŠENOG MOSTA! (FOTO)
Bogosavljević i Vesić, Foto: Facebook / Goran Vesić

IZBEGNUTA TRAGEDIJA

"HEROJ NAD HEROJIMA": Nemanja zaustavio autobus koji je trebalo da pređe preko SRUŠENOG MOSTA! (FOTO)

"Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio"

Objavljeno:

Nedugo pre nego što se most preko Zapadne Morave jutros srušio, preko njega se uputio autobus, pun turskih državljana.

Meštanin Nemanja Bogosavljević primetio je da jedan stub mosta nestabilan i preprečio autom put. Ubrzo potom, most se srušio, a tragedija je izbegnuta.

U trenutku rušenja na mostu nije bilo nikoga, a most je već bio oštećen u poplavama i preko njega je bio zabranjen saobraćaj. Rešenje o obustavi saobraćaja na ovom mostu izdato je 07. novembra 2022, ali su meštani most koristili jer je on najkraća veza između dva sela, a alternativni put je dug 40 kilometara.

Nemanja je oko 6.20 izašao da vidi u kakvom je stanju most, koji je već bio oštećen.

- U 22 časa sinoć most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, u 6.20, video sam da je stub pukao, morao sam ići da se vratim do kuće. U tom trenutku sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi - ispričao je Nemanja za RTS.

1 / 4 Foto: RINA

Kako kaže, posle 7-8 minuta se vraćao nazad i video je autobuse sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, koji su hteli da pređu most.

Nemanja priča da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi.

- Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle neke pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo neku veću katastrofu - rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu, uspevši da snimi momenat rušenja mosta.

O heroju Nemanji Bogosavljeviću na društvenim mrežama pisao je i ministar građevinarstva Goran Vesić.

"Nemanja Bogosavljević je primetio rano jutros oko 06.00 sati da je jedan stub mosta na Zapadnoj Moravi između Mrčajevaca i Slatine nestabilan. Odmah je obavestio saobraćajnu policiju i primetio je autobus pun turskih državljana kako ide prema mostu i pored toga što je saobraćaj vozilima preko tri tone preko ovog mosta zabranjen od novembra prošle godine. Preprečio je put kolima autobusu i sprečio da pređe most. U međuvremenu je stigla saobraćajna policija i isključila autobus iz sabraćaja. Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio. Nemanja je sprečio veliku tragediju i pravi je heroj", naveo je Vesić u svojoj objavi.

Bonus video:

00:15

Jeziv snimak pobesnele reke: Voda odnela još jedan most preko Zapadne Morave:

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.